Prajitura cu visine pufoasa si frageda

Prajitura cu visine pufoasa si frageda

Prajitura cu visine pufoasa si frageda
prajitura-cu-visine.jpg

Prajitura cu visine pufoasa si frageda cea mai simpla si cea mai gustoasa reteta este printre preferatele mele din Categoria Dulciuri de casaAfla, cum poti sa faci cea mai buna Prajitura cu visine.

Cu gustul sau fin dulce-acrisor, prajitura cu visine, este pentru multi diintre noi desertul preferat al copilariei si ne aminteste de zilele fara griji si fara tablete.

Desi, s-a cam dus sezonul visinilor, nu este niciodata prea tarziu, deoarece cam fiecare gospodina are la congelator visine, pentru la iarna. Acum 10-20 de ani era o problema sa gasesti visine congelate, pe cand acum se gasesc cam la orice supermarket.

Bogate in vitamine A, C, minerale calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, zaharuri naturale, proteine, saruri, coloranti naturali etc.,visinelepintre preferatele fructe, pentru multi dintre dvs, inclusiv, pentru mine.

Minunatele visine, ca sunt consumate in stare proaspata, sub forma de compot, gem sau congelate, trebuie consumate cat mai des posibil, deoarece aduc numeroase beneficii organismului uman, gratie vitaminelor si mineralelor, pe care, le contin.

Este o prajitura simpla, usor de facut si foarte gustoasa de care nu te mai saturi si se potriveste de minune cu o cana de ceai negru infuzat la ceainic sau o cupa de ingheta de vanilie.

Cum sa faci Prajitura cu visine pufoasa si frageda?

Ingrediente:

  • 2 oua, preferabil, de tara;
  • 2 pahare faina alba de grau tip 000;
  • 250 – 300 gr zahar tos;
  • 100 ml smantana grasa;
  • 100 gr unt sau ulei de floarea soarelui;
  • 0,5 kg visine proaspete sau congelate, fara samburi;
  • 1 pachetel zahar vanilat;
  • 1 pachetel praf de copt;
  • coaja rasa de la 1 lamaie sau portocala, pentru a da o nota de prospetime.

Mod de pregatire:

  1. Intr-un bol sau un castron, adaugam ingredientele uscate: faina de grau si praful de copt si le amestecam bine.
  2. Luam un bol mai mare, adaugam ouale si le batem putin cu ajutorul unei furculite, apoi adaugam zaharul si zaharul vaniliat, amestecam bine, pana zaharul se dizolva partial.
  3. Dupa care, urmeaza untul topit si smantana grasa, amestecam bine, apoi adaugam coaja rasa de la o lamaie, amstecam.
  4. Adaugam faina cu praful de copt, amestecam bine, incat sa nu se formeze dezgustatoarele cocoloase de aluat.
  5. Tapetam tava cu unt si faina de grau, adaugam compozitia, iar deasupra asazam cu grija gustoaele visine, bineinteles, fara samburi.
  6. Apasam, cu ajutorul unui deget sau cu o lingurita, fiecare visina, in parte, pentru ca, sa nu ramana la suprafata, deoarece se vor arde in timpul coacerii.
Prajitura cu visine reteta
prajitura-cu-visine-pufoasa.jpg

7. Dam tava cu pufoasa prajitura de visine la cuptorul preincalzit la 200 C, pentru 35-40 min. depinde de cuptorul fiecaruia.

prajitura-cu-visine.jpg

Pentru a vedea si reteta de pandispan cu capsuni proaspete, dati click aici, unde veti gasi reteta completa cu poze, explicatii, precum si, pasi de urmat.

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...