Reteta Tortilla cu cartofi, rosii si cascaval

Tortilla cu cartofi, rosii si cascaval

Reteta Tortilla cu cartofi, rosii si cascaval
tortilla-cu-cartofi.jpg

Tortilla cu cartofi, rosii si cascaval din Categoria Aperitive si Salate de casa. Afla cum sa faci cea mai gustoasa si sanatoasa Tortilla cu cartofi, rosii si cascaval.

Tortilla cu cartofi este o omleta cu cartofi reprezentativa, pentru bucataria spaniola. Este o reteta rapida, care poate fi servita atat la micul dejun, cat si la cina alaturi de o salata.

Este un preparat simplu pe baza de cartofi, usor de facut si foarte gustos, care poate fi servit ca atare sau ca si garnitura alaturi de orice alt preparat pe baza de carne sau peste ori salata.

Imi amintesc, am avut ocaia sa mananc Tortilla cu cartofi acum ceva timp in Spania, insa am fost total dezamagita. Era fada, nu avea niciun gust, nici macar piper negru nu avea, era doar din cartofi si oua, atat.

Asa ca, am preferat s imbunatatesc clasica reteta de Tortilla cu cartofi, la care am adaugat rosii, ardei gras si mult cascaval si, a iesit ceva foarte sucuklent, aromat si gustos.

Cum sa faci Tortilla cu cartofi, rosii si cascaval?

Ingrediente:

  • 5 martofi mijlocii;
  • 6 oua mari;
  • 1 ceapa rosie, optional;
  • 2 rosii medii;
  • 2 ardei grasi sau gogosari;
  • 100 gr cascaval tare;
  • sare dupa gust;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 1 legatura mica de patrunjel verde
  • 1 lingura ulei, pentru prajit

Mod de pregatire:

  1. In primul rand, spalam cartofii si ii punem la fiert intr-o oala; Curatam, spalam ceapa, o taiem in doua, apoi o feliem (semiluna). Spalam ardeii grasi le indepartam cotorul, ii scuturam de seminte, apoi ii taiem rondele; spalam bine rosiile, apoi le taiem felii subtiri.
  2. Dupa ce cartofii au fiert si s-au racit putin, cat sa ii putem curata de coaja, ii taiem cubulete nu foarte mici;
  3. Adaugam uleiul in tigaie, in care, sotam ceapa 2-3 min, apoi agaugam cartofii, asazonam cu sare si piper, pentru un gust mai bun, mai subtil.
tortilla-reteta.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Spargem ouale intr-un bol de sticla asezonam cu sare si piper negru dupa gust, apoi le batem pana se formeaza o spuma alba deasupra.

5. Pe o farfurie scoatem 1/2 din cantitatea de cartofi si ceapa. Cu ajutorul unei spatule sau a unei furculite intindem cat de cat uniform restul de cartofi si ceapa ramas in tigaie.

6. Peste stratul de cartofi aranjam rosiile, ardeii grasi, cascavalul taiat felii subtiri sau dat pe razatoarea mare, patrunjelul verde, pe care, l-am tocat grosier, sare, piepr, iar deasupra punem cartofii si ceapa ramasi si, la fel, intimdem uniform incat sa acopere bine legumele si sa nu ramana goluri pe alocuri.

tortilla-cu-cartofi.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7. Intoarcem cu mare grija tortilla incat sa se prajeasca si deasupra; lasam alte 2-3 min sau pana se rumeneste frumos, apoi oprim aragazul si lasam preparatul sa se odihneasca 2-3 min inainte de a putea fi servit alaturi de o salata.

Tortilla cu rosii si ardei gras reteta
tortilla-cu-rosii.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Tortilla cu cartofi, rosii si cascaval -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra Omleta amestecata cu salam si legume.

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...