Ciorba de gulie cu curcan

Ciorba de gulie cu piept de curcan

Ciorba de gulie cu curcan
ciorba-de-gulie.jpg

Ciorba de gulie cu piept de curcan din Categoria Ciorbe si supe – o reteta simpla, satioasa si foarte gustoasa, care, daca este pregatita cu drag si din ingrediente proaspete poate deveni preferata intregii familii.

Intra sa vezi, cum poti face cea mai buna Ciorba de gulii cu piept de curcan si marar verde de care nu te mai saturi oricat ai dori, deoarece este exceptional de gustoasa.

Dupa sarbatorile de iarna, cand fiecare dintre noi a cam intrecut masura, va recomand, o deliciosa ciorba de gulie cu carne de curcan – usoara, usor acruta, aromata si foarte gustoasa.

Gulia, inrudita cu ridichea si varza, este bogata in vitamine, in special, vitamina C, minerale si antioxidanti, ne intareste sistemul munitar si, ne fereste de cancer si de multe alte afectiuni.

Subapreciata la noi, gulia, este cel mai des folosita in stare cruda la prepararea salatelor si, cam atat. Putini insa stiu, ca din modesta gulie se poate prepara o delicioasa ciorba, care poate fi de post sau pregatita cu carne proaspata sau afumatura.

Cum sa faci cea mai buna Ciorba de gulie cu piept de curcan?

Ingrediente:

  • 1/2 piept de curcan sau de pui;
  • 1 gulie mare;
  • 1 ceapa alba medie;
  • 1 morcov mare;
  • 1 radacina de patrunjel sau pastarnac;
  • 1 foaie de dafin;
  • sare dupa gust;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 1/2 lingura de ulei de masline extravirgin;
  • 100-200 ml bors;
  • 1 legatura de marar verde;

Pasi de urmat:

  1. In primul rand, se spala si se portioneaza pieptul de curcan, apoi se pune la fiert in cratita in care urmeaza sa preparati supa. Se curata, se spala, pentru a indeparta orice urma de pamant,  si se toaca legumele; gulia se toaca  fideluta.
  2. Dupa ce carnea a dat in fiert si s-a ales spuma, se adauga foaia de dafin si piperul negru; se acopera cratita cu un capac insa nu complet si se lasa sa fiarba la foc mediu cca 15 min.
Ciorba de gulie cu carne
supa-de-gulie.jpg

3. Dupa ce carnea a fiert 15 min, se adauga legumele, pe care, le-am tocat anterior, lasam sa fiarba cca 7 min, apoi se adauga borsul si mararul tocat.

4. Se lasa sa dea un un clocot, se opreste aragazul si se lasa sa se odihneasca 5 min inainte de a fi servita. Se poate servi ca atare sau dreasa cu smantana fermentata, maioneza sau iaurt grecesc.

!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Ciorba de gulie cu piept de curcan -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc. 

In alta ordine de idei, va recomandam sa vedeti si alte doua reteta ale noastre:

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 8 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...