Cosulete cu branza topita

Cosulete cu branza topita, usturoi si marar din Categoria Aperitive si Salate de casa. Cum sa faci cele mai gustoase cosulete-aperitiv cu branza topita, usturoi si marar verde.

Este aperitivul ideal, pentru mesele festive sau de sfintele sarbatori, precum Craciunul sau Pastele, pentru ca, sunt mici, usor de facut si foarte gustose.

Ador aceste cosulete-aperitiv cu branza topita si usturoi, pe care le gatesc de cate ori am pofta. In copilarie, mama ne facea bilute din branza topita cu usturoi doar de sarbatori, insa lucrurile sau cam schimba acum…

Este un aperitiv ce se prepara destul de osor si, nici, nu necesita foarte mult timp, mai ales, daca optezi pentru cosuletele din comert.

Ingrediente:

  • 300 gr branza topita mai tare;
  • 2-3 catei de usturoi;
  • 1 legatura de marar verde;
  • 1-2 linguri de smantana sau maioneza;
  • cosulete;
  • 1-2 oua fierte tari, optional, care, la fel, se vor da pe razatoarea mare;
  • sare, daca este cazul, deoarece, branza topita este sarata la fel si maioneza.
  • piper negru proaspat macinat

Mod de pregatire:

  1. Se pune branza topita la congelator pentru 15 min, pentru a fi mai usor de ras, apoi se rade pe razatoarea mare; se rad si ouale fierte tari.
  2. Usturoiul se da prin presa de usturoi sau pe razatoarea mica, peste branza topita.
  3. Mararul se spala si se toaca fin, se adauga, la fel, peste branza topita, urmat de smantana / maioneza si se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

4. Se umpla cosuletele, cu ajutorul unei linguri, cu compozitia de branza topita; se acopera cu o pelicula alimentara si se dau la rece, pentru minim 1 ora, inainte de servire.

Pofta buna!

Comentari