Cipsuri de casa reteta

Cipsuri de casa la tigaie

Cipsuri de casa reteta
cipsuri-de-casa.jpg

Cipsuri de casa la tigaie din Categoria Aperitive si Salate de casa. Afla cum sa faci cele mai crocante si gustoase Cipsuri la tigaie – alternativa sanatoasa la cele nesanatoase din comert.

Este o reteta cat se poate de simpla, insa deosebit de gustoasa si aromata, care merita incercata, mai ales, acum ca suntem in postul Pastelui si ne dorim si altceva in afara de bucatele obisnuite de post.

Cred, ca sunt printre gustarile (snack-urile) preferate ale copiilor si nu numai, chiar si bunicutele nu se dai in laturi de la o portie de cipsuri crocante facute in casa servite ca atare sau sos de smantana cu usturoi si marar verde.

De multe ori cipsurile din comert sunt exagerat de sarate, asa ca, incercati sa le inlocuiti definitiv sau in parte cu cele facute in casa in conditii de igiena stricta, cu putina sare si cu multa dragoste – vor avea un cu totul alt gust.

Cipsurile de cartofi facute in casa sunt: mult mai gustoase, mult mai aromate si mult mai sanatoase decat cele facute pe banda rulanta, care sunt pline de „E”-uri, precum si, alte adaosuri nocive.

Cum sa faci Cipsuri de casa la tigaie?

Ingrediente:

  • 700 g cartofi;
  • sare dupa gust;
  • ulei de floarea soarelui pentru prajit

Cipsuri de casa la tigaie – Mod de preparare:

  1. In primul rand, se curata si se spala cartofii, apoi se sterg cu un prosop de bucatarie, pentru a indeparta apa ramasa, in caz contrat, vor improsca, cand ii vom pune la prajit in tigaie.
  2. Daca aveti robot de bucatarie prevazut cu garnitura pentru feliat (feliator), atunci este foarte bine, daca nu dispuneti de asa ceva, atunci dati cartofii pe feliatorul razatorii.
Reteta Chipsuri de casa
cipsuri-de-casa.jpg

3. Daca aveti friteuza in gospodarie – foarte bine -, daca nu, atunci le prajiti la tigaie in uleiul bine incins, apoi le scoateti pe o farfurie intinsa in care ati asternut un prosop de bucatarie, pentru a ramane mai putin unsuroase.

reteta Cipsuri de cartofi la tigaie
cipsuri-de-cartofi.jpg

Sfat: Daca nu doriti sa faceti cipsuri in ulei, indiferent ca sunt prajite in friteuza sau la tigaie, de teama, ca vo fi un pic cam grase, atunci adaugati cateva picaturi de ulei si un praf de sare si le dati la cuptor.

!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Cipsuri de casa la tigaie -, dati-ne un Share sau acordati-ne o nota. Multumim!! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Dovlecei la cuptor cu Suluguni.

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 4 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...