Reteta Chiftele de cartofi de post cu ceapa sau Crochete de cartofi un aperitiv ieftin si gustos din Categoria Mancare de post si mancare vegetariana. Afla cum poti sa faci cele mai bune Chiftele de cartofi cu ceapa si usturoi de post.
Este o reteta usoara, din ingrediente simple si foarte gustoasa pe care o poti gati atunci cand tii post sau vrei sa iei o pauza de la carne, insa vrei ceva gustos si satios in acelasi timp.
Rumene la exterior si pufoase la interior, chiftelele de cartofi, prezinta o alternativa mai ieftina si mai sanatoasa la cele din carne si pot fi servite in zilele cand tineti post.
Avantajul este, ca poate fi gatita (reteta) atat de post, adica doar din cartofi fierti, sare si faina, cat si cu carne ( de frupt), in acest caz, adugand ou pentru a lega compozitia, cascaval, sunca presata etc.
Cum sa faci cele mai bune Chiftele de cartofi?
Ingrediente:
- 5-6 cartofi albi medii;
- 1 ceapa medie;
- 1-2 catei de usturoi;
- 1-2 fire ceapa verde;
- 1/2 legatura marar verde;
- sare dupa gust;
- piper negru praspat macinat;
- 3-4 linguri faina alba de grau pentru a lega compozitia, deoarece nu adaugam ou, daca tinem post;
- ulei de floarea soarelui sau de palmier pentru prajit
Daca nu tineti post mai puteti adauga:
- 1 ou;
- 100 g cascaval tare sau parmezan ras;
- 100 g sunca presata, optional;
- unt cat o nuca
Mod de preparare:
- Mai intai de toate, se curata, se taie cuburi si se pun la fierti cartofii in apa cu sare.
- Separat, se curata, se spala si toaca marunt ceapa galbena; usturoiul se trece prin presa; se spala si se toaca marunt ceapa si mararul verde si se dau deoparte pentru mai tarziu.
- Cand cartofii sunt deja fierti, se varsa apa in care au fiert, se paseaza si se adauga restul ingredientelor, inclusiv faina de garau; se amesteca bine, se gusta pentru a vedea daca mai au nevoie de sare sau piper.
- Trecem mainile prin faina si incepem sa formam mingiutele, sau le puteti face cu ajutorul unei linguri, daca nu vreti sa va murdariti pe maini, apoi le aplatizati usor.
- Se prajesc in uleiul bine incins cate 2-3 minute pe fiecare parte sau pana se rumenesc frumos cum se poate vedea in poza de mai sus. Se servesc alaturi de o salata de sezon.
Cum am mentionat putin mai sus, pot fi servite alaturi de o salata de orice fel sau, daca nu tineti post, le puteti servi cu smantana, sos de usturoi, sos de marar verde, ketchup, adjika etc.
!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Chiftele de cartofi -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si alte doua reteta ale noastre:
Pofta buna!