Salata orientala cu ardei Kapia copt

salata-orientala.jpg

Salata orientala cu ardei Kapia copt, de post, din Categoria Aperitive si Salate de casa. Cum sa faci cea mai gustoasa si aromata Salata orientala cu ardei Kapia copt, de care nu te mai saturi de buna ce este. Cu toti am crescut cu aceasta delicioasa si simpla salata, pe care ne-o gatea mama sau bunica, mai ales, iarna.

Este o banala salata din ingrediente simple si ieftine si, care sunt la indemana oricui, precum: cartofi fierti, ceapa rosie, oua, morcovi, masline etc., insa fiind zi de post am exclus ouale si le-am inlocuit cu cu delicioasii ardei Kapia copti, care vor imbogati gustul salatei cu o placuta si fina aroma de fum, dar, care vor face salata mult mai satioasa.

Fiind vineri, am facut o delicioasa salata orientala cu ardei Kapia si castraveti proaspeti, de post. Este o reteta cu o aroma inconfundabila, foarte gustoasa, sanatoasa si plina de vitamine; de care avem mare nevoie iarna. Pregatesc aceasta salata de foarte mult timp, mai ales, in sezonul rece. Puteti folosi cam toate legumele pe care le aveti la frigider.

Cum se prepara Salata orientala cu ardei Kapia copt?

Ingrediente:
  • 4-5 cartofi;
  • 1-2 morcovi;
  • 2 gogosari sau ardei grasi;
  • 1-2 castraveti proaspeti sau murati (am pus proaspat);
  • 4 ardei Kapia copti, de la congelator;
  • 1/2 ceapa sau 1 fir de ceapa verde;
  • 100 gr masline verzi;
  • 1 legatura marar verde si/sau patrunjel verde;

Pentru dressing:

  • 50 ml ulei de masline extra virgin;
  • suc proaspat stors de la 1/2 lamaie;
  • 1 lingurita mustar;
  • sare si piper negru proaspat macinat;
  • 1 lingurita sos de soia (optional)

Mod de preparare:

  1. Mai intai, punem la fiert cartofii si morcovii; Cat fierb cartofii, tocam: ceapa, gogosarii si castravetii
salata-orientala.jpg
2. Curatam de seminte ardeiul Kapia si il taiem fasii de 1,5 cm. Am optat pentru ardeiul Kapia, pentru dulceata sa, dar si, pentru aroma de fum, deoarece a fost copt pe flacara de la aragaz, ce va da o savoare aparte salatei.
salata-orientala.jpg

3. Am folosit masline verzi cu sambure, mi se par mult mai gustoase si mai aromate, decat cele fara samburi. La unele din ele le-am scos samburele si le-am feliat fin.

4. Dupa ce au fiert cartofii si morcovii, ii scoatem din oala in care au fiert, pe o foarfurie si ii lasam sa se raceasca putin, apoi ii taiem cubulete. Adaugam si restul ingredietelor peste cartofi si morcovi si amestecam bine totul.

5. Pentru dressing, luam un borcan cu capac, adaugam uleiul de masline, sucul de lamaie, mustarul, sarea si piperul (sosul de soia); infiletam ermetic capacul si scuturam borcanul, pana obtinem o pasta, mai exact, o emulsie. Turnam dressingul peste ingrediente, adaugam verdeata tocata grosier si amestecam bine.
salata-orientala.jpg

La final, obtinem o minunatie de salata, gustoasa si satioasa, tocmai buna pentru zilele de post sau ca si garnitura la preparatele din carne sau peste.

Pofta buna!

Comentari