Pui la gratar cu varza de Bruxelles reteta

Pui la gratar cu garnitura de varza de Bruxelles

Pui la gratar cu varza de Bruxelles reteta
pui-la-gratar-cu-varza.jpg

Pui la gratar cu garnitura de varza de Bruxelles un preparat gustos si sanatos din Categoria Mancaruri cu carne. Vezi, cum sa faci cel mai gustos Pui la gratar cu o minunata garnitura de varza de Bruxelles.

Putin despre carne…

Reprezinta alimentul principal pentru majoritatea dinte noi, pe langa faptul ca, este principalul furnizor de proteine, carnea este bogata in vitamine si minerale, in principal, fier si fosfor, necesare bunei functionari a organismului uman.
Specialistii ne recomanda sa mancam carne nu mai mult de 2-3 ori pe saptamana, in rest, sa consumam cat mai multe legume, fructe si cereale.
Aleasa cu grija si pregatita corespunator, carnea poate fi chiar benefica organismului nostru, insa, fara sa abuzati de acest minunat aliment, oferit de natura.
Totdeauna, cand optati pentru carne, indiferent ca, este fiarta, prajita, fripta sau facuta la gratar, incercati sa o serviti alaturi de o salata de cruditati, fara maioneza, sau alaturi de niste legume facute la gratar sau la aburi.
  • In acest caz, carnea va fi digerata si asimilata mai usor de catre organismul nostru.
Astazi am pregatit carne de pui la gratar, pe care, am servit-o alaturi de varza de Bruxelles facuta la aburi si doar atat, nimic mai mult. Este un fel de mancare gustos si sanatos, care ne va umple de puteri si ne va da starea aia de bine, bine general.

Cum se face cel mai bun Pui la gratar cu garnitura de varza de Bruxelles?

Deci, vom avea nevoie de urmatoarele ingrediente (pentru 4 portii):

  • 4 pulpe superioare dezosate;
  • 1-2 linguri de sos de soia;
  • 1 lingura ulei de masline;
  • piper negru proaspat macinat

Pentru garnitura:

  • 500 gr varza de Bruxelles (1 plasa);
  • sare dupa gust;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 1 lingura ulei de masline;
  • 1/3 lingurita ulei balsamic

Mod de pregatire:

  1. Luam un castron sau bol de sticla, adaugam carnea spalata, in prealabil, sosul de soia, piperul negru si uleiul de masline, amestecam bine, acoperim cu folie alimentara si dam la frigider pentru 1.5-2 h.;
  • Important! Sosul de soia este foarte sarat, asa ca, nu mai puneti sare
Varza de Bruxelles cu pui la gratar
pui-la-gratar-cu-varza.jpg

Pui la gratar cu varza de Bruxelles – Pregatim varza de Bruxelles…

2. Cat se marineaza carnea, curatam varza de frunzele de la exterior, o spalam, o saram si o punem sa se faca la aburi, pentru ca sa aiba timp sa se raceasca pana frigem carnea la gratar.
3. Dupa ce au trecut 1.5 h, scoatem carnea de la frigider si o mai lasam alte 30 min la temperatura camerei, apoi o frigem pe gratarul bine incins cate 4-5 min pe fiecare parte sau pana se rumeneste frumos capatand o crusta aurie.
4. Dupa ce s-a varza de Bruxelles s-a racit bine, o scoatem intr-o caserola, adaugam uleiul de masline, otetul balsamic si piperul negru, acoperim caserola cu capacul si o scuturam 1-2 min.
Nota:
  • Alaturi de carne si varza am servit un sos picant de ardei copt facut in casa, care se potriveste de minune cu carnea la gratar si garnitura de varza de Bruxelles.
  • Pentru cine consuma alcool, s-ar potrivi un vin rosu demisec cu o aroma fructata.

!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Pui la gratar cu garnitura de varza de Bruxelles -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Piept de curcan la gratar cu sos de mango.

 Pofta buna!
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...