Cartofi la cuptor cu pui si ciuperci reteta

Cartofi la cuptor cu pui si ciuperci

Cartofi la cuptor cu pui si ciuperci reteta
cartofi-la-cuptor.jpg

Cartofi la cuptor cu pui si ciuperci o reteta simpla si foarte gustoasa din Categoria Mancaruri cu carne. Vezi, cum poti sa faci cei mai gustosi Cartofi cu pui, ciuperci si prune afumate – fragezi, satiosi si foarte aromati si  care nu necesita foarte mult timp pentru pregatire.

Avantajul este, ca dupa ce a-ti pus toate ingredientele in tava, dati tava la cuptor si, puteti merge sa faceti alte treburi prin casa sau sa faceti un dus, in acest fel castigati putin din pretiosul dvs. timp.

De multe ori venind prea obositi de la serviciu, nici nu mai avem chef sa pregatim ceva, sofisticat, de mancare, ci vrem sa scapam, cat mai repede de aceasta povara si optam pentru ceva simplu si rapid.

Cum sa faci Cartofi la cuptor cu pui si ciuperci?

Ingrediente:

  • 1,5 kg cartofi, preferabil rosii, deoarece mi se par mai gustosi;
  • 1 kg ciocanele de pui;
  • 2-3 morcovi medii;
  • 0,5 kg ciuperci;
  • 200 gr prune afumate fara samburi;
  • 2-3 foi de dafin:
  • sare dupa gust;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 1 legatura marar verde;
  •  1-2 linguri ulei de masline extravirgin sau ulei de floarea soarelui.

Cartofi la cuptor cu pui, ciuperci si prune afumate – Mod de preparare:

  1. In primul rand, parlim pe flacara de la aragaz si spalam bine ciocanelele de pui sub jetul de apa rece;
  2. Taiem cartofii in 4 sau dupa preferinta dvs.; morcovii ii taiem rondele mai groase; Curatim si spalam ciupercile (de obicei, le las intregi, le tai doar pe cele mai mari);
  3. Luam o tava, in care punem cartofii si morcovii taiati, adaugam ciocanelele, prunele spalate, in prealabil, foile de dafin, sare si piper, dupa gust. Dupa care, adaugam uleiul de masline si amestecam bine, pentru ca uleiul si condimentele folosite sa imbrace bine toate ingredientele folosite.
  4. Dam tava cu cartofi la cuptorul preincalzit la 200 C,  pentru 45 – 60 min., acum depinde ce tip de cuptor aveti.

De obicei, servesc acesti  cartofi la cuptor, dupa cum se vede si in poza, cu muraturi si un sos picant preparat in casa, care se potriveste de minune cu carnea aromata si suculenta de pui, pregatita la cuptor.

!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Cartofi la cuptor cu pui si ciuperci -, dati-ne un Shere/Like. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Tocana de vitel cu cartofi si ciuperci.

Pofta Buna!
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...