Melci cu nuci si stafide

Melci cu nuci si stafide reteta
melci-cu-nuci.jpg

Reteta Melci cu nuci si stafide din Categoria Dulciuri de casa. Afla cum poti face cei mai pufosi si deliciosi Melci cu nuci si stafide facuti in casa din ingrediente simple si proaspete buni pentru micul dejun si nu numai.

Cum sa faci Melci cu nuci si stafide?

Ingrediente:

  • 2 oua;
  • 3 pahare cu faina;
  • 1 pahar lapte integral (3,2 % grasime);
  • 1 pahar cu zahar;
  • 60 g unt topit;
  • 25 g drojdie proaspata;
  • 2 pachetele zahar vanilat;
  • 200 g miez de nuci;
  • 200 g stafide brune

Pentru sirop:

  • 1/2 pahar zahar;
  • 1,5 pahar cu apa;
  • coaja rasa de la o lamaie;
  • esenta de rom sau vanilie

Mod de pregatire Melci cu nuci si stafide:

  1. In primul rand ne ocupam de opara. Luam un bol mare in care adaugam 2  pahare cu faina, in mijloc facem o adancitura in care turnam 1/2 pahar cu lapte caldut, l lingura cu zahar si apoi dizolvam drojdia.
  2. Cu ajutorul unei linguri luam putin cate putin din faina de pe peretii bolului si amestecam pana obtinem o compozitie de consistenta unei smantani. Presaram putina faina deasupra, acoperim bolul cu un prosop de bucatarie si inca cu ceva calduros, si lasam la dospit cca 30 min.

 

Melci pufosi cu nuci si stafide
melci-cu-nuci.jpg

Pregatim, mai intai, opara…

3. Cat creste opara, maruntim miezul de nuci cu ajutorul unui sucitor, pentru ca, este mult mai simplu decat sa stai si sa maruntesti cu cutitul.

4. Cand opara si-a dublat volumul, turman restul laptelui cadut si zaharul, amestecam pana se topeste zaharul, apoi adaugam ouale, unul cate unul, amestecam bine.
5. Adaugam 3 linguri de unt topit din cele 60 gr si zaharul vanilat, amestecam totul bine. Amestecam bine si agaugam putin cate putin din faiana ramasa (poate sa mai fie nevoie de faina pentru framantat).
6.  Aluatul trebuie sa fie unul ca de paine, pe care il taiem in doua bucati egale. Luam o bucata din cele doua bucati de aluat si o intindem cu ajutorul sucitorului pana obtinem o foaie de 1 cm grosime pe care o ungem cu unt topit, apoi presaram 1/2 din nucile maruntite si 1/2 din stafide, apoi rulam foaia.
  • Stafidele le puteti pune la inmuiat in sirop sau rom, mie imi plac mai mult asa uscate; se simte mai bine aroma apoi rulam foaia.

Facem melcii…

7. Ruloul obtinut il taiem in felii de 1,5 cm grosime, pe care le asazam cu grija in tava tapetata cu unt si faina; acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam sa creasca. La fel procedam si cu a doua bucata de aluat.

8. Dam tava cu melci la cuptorul preincalzit la 190 C pentru cca 45 min.

9. Cat melcii sunt la cuptor pregatim siropul: turnam apa intr-o cratita de inox, adaugam zaharul, coaja rasa de la o lamaie si esenta de vanilie sau rom si lasam sa fiarba pana scade la jumatate.

10. Cand melcii sunt gata, scoatem tavile din cuptor ii insiropam (cat sunt fierbinti), apoi ii acoperim si ii lasam pentru cca 10 min. Rezultatul va fi unul cu totul special, obtimen cei mai fragezi si cei mai gustosi melci cu nuci si stafide.

Reteta Melci pufosi cu nuci si stafide
melci-cu-nuci-si-stafide.jpg

!!! Daca v-a fost de folos reteta de astazi – Melci cu nuci si stafide -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Mini rulade cu mac.

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Lasă un răspuns