Chiftelute de manzat cu piure de cartofi si sfecla rosie

Reteta Chiftelute de manzat
chiftelute-de-manzat.jpg

Reteta Chiftelute de manzat cu piure de cartofi si sfecla rosie din Categoria Mancaruri cu carne. Afla cum sa faci cele mai delicioase Chiftelute de manzat cu piure de cartofi si garnitura de sfecla rosie. 

Pe langa clasicile chiftelute din carne porc sau pui, obisnuiesc sa fac si Chiftelute de manzat, care sunt deosebit de gustoase si aromate si pe care, pur si simplu, le ador.
Este o reteta destul de simpla, care se gateste usor si, pe buna dreptate, merita tot timpul pierdut, fiindca Chiftelutele de manzat sau vita sunt nemaipomenit de gustoase si aromate.

Cum sa faci Chiftelute de manzat cu piure si garnitura de sfacla rosie?

Ingrediente:

Pentru chiftelute:

  • 700 gr carne tocata de manzat sau vita;
  • 2 oua;
  • 1 ceapa mare;
  • 100 gr paine inmuiata in lapte integral;
  • 3 catei de usturoi
  • sare dupa gust;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 50 gr ulei pentru prajit

Pentru piure:

  • 800 gr cartofi rosii;
  • 250 gr varza alba;
  • 25 gr unt;
  • sare
Pentru garnitura de sfecla:
  • 2 sfecle rosii mari;
  • 2 catei de usturoi;
  • 100 gr maioneza

Mod de pregatire Chiftelute de manzat:

  1. Mai intai, spalam bine sub jetul de apa rece, cu ajutorul unui burete de vase, pentru a indeparta pamantul, si punem la fiert sfecla rosie, deoarece fierbe mai greu.
  2. Curatam cartofii ii taiem in 4 si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand cartofii sunt pe jumatate fierti adaugam varza alba, pe care am tocat-o fasii si mai lasam sa fiarba inca 2-3 min. la foc mediu.
  3. Dam prin masina de tocat carne sau robotul de bucatarie: ceapa, usturoiul si painea, care a fost inmuiata in putin lapte integral, pentru a obtine o pasta mult mai cremoasa si mult mai gustoasa.
  4. Adaugam: ouale, sare si piper dupa gust in bolul cu carne tocata, usturoi si paine, care au fost date prin masina de tocat carne; amestecam bine compozitia.
Reteta Chiftelute cu piure de cartofi
chiftelute-de-manzat.jpg

5. Inmuiem mainele in apa rece, in asa fel vom forma cu multa usurinta chiftelutele, nu se va lipi compozitia de maini si vom obtine niste chiftelute foarte simpatice, frumos slefuite si nu niste monstrulet.

6. Prajim chiftelutele de manzat in uleiul bine incins cate 2-3 min pe fiecare parte sau pana s-au rumenit frumos capatand o nuanta maronie, cum se poate vedea bine in poza de mai jos. Aveti mare grija sa nu le ardeti!

Chiftelute din carne de manzat
chiftelute-de-manzat.jpg

Pregatiri finale…

7. Scoatem chiftelutele intr-o farfurie intinsa in care am asternut un prosop de hartie, pentru a absorbi surplusul de grasime ramas ca urmare a prajirii.

8. Dupa ce sfecla a fiert si s-a racit, o curatim de coaja si o dam pe razatoarea mare; usturoiul il dam prin presa pentru usturoi; adaugam maioneza si salata este gata.

9. Cand cartofii si varza au fiert, scurgem o parte din apa, apoi strivim cartofii cu presa, adaugam untul si sare dupa gust, amestecam si piureul este gata de a fi servit.

!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Chiftelute de manzat cu piure de cartofi si sfecla rosie -, dati-ne un Share. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Chiftelute marinate cu piure de cartofi.

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

Lasă un răspuns