Bors cu varza si fasole reteta

Bors cu varza si fasole de post

Bors cu varza si fasole reteta
bors-cu-varza-si-fasole.jpg

Reteta Bors cu varza si fasole de post fara prajeli din Categoria Mancare de post si mancare vegetariana. Afla cum sa faci cel mai gustos si satios Bors cu varza si fasole de post.

Deseori, in zilele de post, nici nu mai stim ce sa facem de mancare, parca ne-am saturat de supele si toate mancarurile, care, parca, au acelasi gust si ne dorim ceva diferit.

Astazi am pregatit un delicios si consistent Bors cu varza si fasole de post.  de obicei, se face cu carne si cu prajeala, insa astazi l-am pregatit intr-o varianta mai usoara – de post.

Ne-am obisnuit atat de mult cu carnea cea de toate zilele, incat daca facem o mancare fara carne, indiferent ce ar fi, supa sau sos ni se pare total lipsita de gust.
Imi amintesc, cand eram mici mama ne gatea mancare cu carne, doar duminica si in zilele de sarbatoare, in rest, ne gatea fara carne si in fiecare zi ceva nou.
Bine, are organismul nostru nevoie de proteine, aici vorbim despre proteinele de origine animala, insa nu chiar in fiecare zi. Specialistii ne recomanda sa consumam carne, doar de 2-3 ori pe saptamana, in rest, sa consumam mai mult peste, fructe de mare, legume si fructe.

Mancarurile lichide, in special, cele fierbinti au o importanta majora in dieta de zi cu zi, si anume, cresc apetitul si stimuleaza  secretia sucurilor gastrice, care ajuta la digestie.

Cum sa faci Bors cu varza si vasole de post fara prajeli?

Ingrediente:

  • 2-3 cartofi albi;
  • 250 gr varza alba (1/4 varza);
  • 1 ceapa medie;
  • 1 morcov mare;
  • 1 ardei gras sau gogosar rosu;
  • 1 conserva fasole boabe (In general, nu prea folosesc fasole de la conserva, insa mai tot timpul am cate una prin camara, ca nu se stie niciodata);
  • 1 pahar bulion de casa, ca este mult mai gustos si mai aromat decat cel din comert;
  • 1 foaie de dafin;
  • sare dupa gust;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 1 legatura marar verde

Mod de pregatire:

1. In primul rand, curatam, spalam si tocam legumele: cartofii in 4, morcovul – rondele, ardeiul gras – fasii; ceapa o puteti lasa intrega, curatata, fireste si la sfarsit o aruncati.

2. Punem legumele la fiert intr-o cratita mare in care am adaugat 3 l apa. Alegem spuma care se formeaza pe parcurs, cand a dat in clocot, adaugam foaia de dafin si piperul negru, lasam sa fiarba la foc moderat.

Bors cu varza si fasole reteta
bors-cu-varza.jpg

3. Cand legumele sunt aproape fierte, adaugam varza tocata fasii si bulionul, lasam sa fiarba la foc mediu cca 5-7 min. Imi place ca varza sa ramana usor crocanta, pentru ca, sa mai ramana ceva vitamine si minerale din care abunda.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Adaugam fasolea din conserva, dupa ce am spalat-o sub jetul de apa rece, si sare dupa gust; lasam sa mai fiarba 1-2 min., apoi, adaugam mararul tocat si oprim aragazul.

Reteta Bors cu varza
5. Acoperim oala cu un capac si lasam sa se odihneasca, macar, 5 min. inainte de servire. Daca nu tineti post, atunci puteti servi deliciosul bors cu smantana fermentata sau maioneza, va avea un gust fenomenal.
!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Bors cu varza si fasole de post -, dati-ne un Share/Like sau acordati-ne o nota buna. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra – Bors cu varza de post.
Pofta buna!
Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...