Hamburger de casa pe farfurie

Reteta Hamburger de casa
hamburger-de-casa.jpg

Hamburger de casa pe farfurie din Categoria Mancaruri cu carne o alternativa mult mai sanatoasa si mai ieftina la hamburgerii, pe care ii gasim in oras.

Afla, cum sa faci cel mai gustos si sanatos Hamburger de casa servit la farfurie cu salata si legume la aburi.

Pentru astazi am cea mai gustoasa reteta de hamburger de casa pe farfurie servit alaturi de o salata de varza si legume la aburi, pentru cine vrea sa se rasfete cu un hamburger fara sa il comande.

Ce poate fi mai potrivit, pentru o frumoasa duminica de octombrie, cu un soare bland, decat o foarfurie cu un delicios Hamburger de casa.

Un hamburger de casa usor, suculentc si cu un gust si o aroma, cat mai naturale, insa cel mai important, fara adaosuri, diferit de cel din fast food-uri.

Cum am mentionat putin mai sus, am servit simplu cu salata de varza, masline si legume facute la aburi, fara maioneza, si muraturi etc.

Este o varianta mai usoara si mai sanatoasa, decat ce gasim in oras, recunosc, mai mananc si eu, cateodata, de pofta, insa dupa simt un disconfort la stomac.

Cum sa faci Hamburger de casa pe farfurie?

Ingrediente:

Pentru hamburgere:

  • 500 gr spata de porc tocata;
  • 1 ceapa alba;
  • 1 catel de usturoi;
  • 1 ou;
  • sare si piper negru proaspat macinat;
  • 1/2 legatura de marar verde;
  • cascaval ras;
  • un strop ulei de masline extravirgin, pentru uns gratarul

Pentru salata:

  • 1/4 capatina varza alba;
  • 1 morcov mediu;
  • 1/2 legatura marar verde;
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin;
  • 1/2 lingurita otet din vin alb sau de mere;
  • sare si piper negru, dupa gust

Mod de pregatire:

  1. Mai intai, curatam ceapa si usturoil, le spalam sub jetul de apa rece, apoi le dam pe razatoare sau blander; usturoiul il puteti da prin presa; mararul verde il tocam fin.
  2. Luam un vas sau un bol, in care, adaugam toate ingredientele laolalta : carnea tocata, sarea, piperul negru, oul, usturoiul, ceapa si mararul tocat iar deasupra radem putin cascaval sau parmezan, pentru a intensifica gutul hamburgerului.
  3. Inmuiem mainele in apa rece, apoi amestecam bine compozitia, pana se omogenizeaza bine toate ingredientele.
  4. Impartim compozitia in 6-7 parti cat de cat egale (mi-au iesit 7 hamburgeri), inmuiem mainele in apa rece, acest lucru, ne va ajuta sa formam cu usurinta hamburgerii.
  5. Formam bile (mingiute) pe care le aplatizam cu ajutorul palmelor pe un fund de lemn sau cu ajutorul suctorului, care a fost stropit cu apa, pentru a nu se lipi.
  6. Cand gratarul s-a incins bine, il ungem cu ulei de masline, cu ajutorul unei pensule de bucatarie, frigem hamburgerii cate 3 min pe fiecare parte, apoi, ii scoatem pe o farfurie in care am asternut un prosop de bucatarie.
Hamburger de casa reteta
hamburger-de-casa.jpg

7. Preparam salata de varza alba, apoi, nu ne ramane, decat sa montam preparatul pe farfurie, deasupra radem putin parmezan si cam atat, preparatul este gata.

!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Hamburger de casa pe farfuirie -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Hamburger din carne marinata cu salata de leurda.

Pofta buna si o dupa-amiaza minunata!

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Lasă un răspuns