sarmale cu ciuperci

Sarmale cu ciuperci in foi de vita de post

sarmale-cu-ciuperci.jpg

Sarmale cu ciuperci in foi de vita de post ca la mama acasa aromate si foarte gustoase din Categoria Mancare de post si mancare vegetariana/ Retete cu ciuperci.

Intra acum sa vezi, cum poti sa faci cele mai gustoase Sarmale cu ciuperci in foi de vita de post, care ti se topesc in gura de bune si usoare ce sunt.

De mult timp nu am mai postat ceva de post si astazi fiind vineri zi de post, zic, hai sa postez o delicioasa reteta de Sarmale cu ciuperci in foi de vie, pe care le ador.

Desi, frunzele de vita de vie de mult au trecut, fiecare gospodina are in congelator cateva pungute cu foi pe care le pastreaza, pentru sarbatorile de iarna sau pentru pofte.

Ador mirosul de frunze de vita de vie dulce-acrisor atunci cand torni apa clocotita peste ele si intreaga bucatarie se umple cu aroma lor proaspata ce imi aminteste de vara.

In post, pe langa, sarmalele cu ciuperci in foi de vita sau in foi de varza murata, mai fac si sarmale cu peste, care, pe langa faptul ca, sunt extrem de gustoase sunt si foarte satioase.

Cum sa faci cele mai gustoase Sarmale cu ciuperci in foi de vita?

Ingrediente:

  • 1 kg ciuperci champignon sau ciuperci de padure;
  • 1 morcov mare sau 2 mai mici;
  • 1 ceapa mare;
  • 1 fir de praz nu foarte mare;
  • 3-4 catei de usturoi romanesc, este mai parfumat;
  • 2 linguri de orez cu bobul rotund, insa merge si cel cu bobul lung;
  • 1 cana bulion sau 2 linguri pasta de tomate;
  • sare dupa gust;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 1/2 lingura pudra de curcuma;
  • 2-3 frunze de dafin;
  • 1-2 lingura ulei de masline extravirgin;
  • 1 legatura de marar verde;
  • frunze de vita de vie

Sarmale cu ciuperci mancaruricugust – Mod de pregatire:

  1. In primul rand, se spala ciupercile rapid sub jetul de apa rece, pentru a indeparta urmele de pamant ramase si se pun pe un prosop de bucaterie, pentru a mai  scapa de apa, ca si asa vor lasa multa apa, cand vor fi sotate.
  2. Ceapa, prazul si usturoiul se toaca marunt; morcovul se curata si da pe razatoarea mare; mararul se spala si se toaca fin; ciupercile se taie in doua, apoi se feliaza.
  3. Intre timp, se pregatesc foile de vie; daca sunt de la congelator, atunci se scot din timp, pentru a avea suficient timp, pentru a se dezgheta.
  4. Se soteaza legumele in uleiul de masline; cand ceapa a devenit translucita se adauga ciupecile taiate si se mai lasa 5-6 min, amestecand din cand in cand.
  • La inceput ciupercile vor lasa apa, care mai apoi se va evapora si ciupercile vor incepe sa se prajeasca.
sarmale-cu-ciuperci.jpg

5. Dupa ce s-au calit ciupercile se adauga orezul, pudra de curcuma si bulionul, se amesteca bine, se mai lasa alte 2-3 min, apoi se adauga mararul tocat, sare si piper dupa gust si se opreste aragazul.

sarmale-cu-ciuperci.jpg

Rularea sarmalelor

6. Se pune pe fiecare frunza cate o lingurita de umplutura, se ruleaza si se aseaza in ceaun sau cratita in straturi cu bucati de afumatura si vara tocata printre.

7. Se adauga 1/2 lingurita de sare, piper negru, 1-2 foi de dafin, bulion sau pasta de tomate, se aseaza o foarfurie intoarsa peste sarmale pentru ca sa nu se desfaca in timpul fierberii.

8. Se adauga apa cat sa fie de 3 degete peste sarmale si se pun la fiert pentru 60-70 min sau pana este orezul fiert.

!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Sarmale cu ciuperci in foi de vita de post -, ajutati-ne un Share sau Like. Multumim anticipat!

Pentru a urmari si sustine activitatea noastra, pentru a va bucura cu noi si noi retete, ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.

Totodata, va recomandam sa vedeti si alte doua retete de sarmale:

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...