Carnati macelaresti de casa la gratar reteta

Carnati macelaresti de casa la gratar

Carnati macelaresti de casa la gratar reteta
carnati-macelaresti.jpg

Carnati macelaresti de casa la gratar cu ciuperci si ceapa pe pat de salata din Categoria Mezeluri de casa. Afla cum sa faci cei mai gustosi Carnati macelaresti de casa la gratar, suculenti si super-aromati, pe care ai trebui sa ii incerci numaidecat.

Daca iti este pofta de carnati de casa gustosi, aromati si naturali, atunci incearca aceasta reteta de Carnati macelaresti de casa,  asa cum ii fac eu, fara conservanti, glutamat de sodiu si alte „minunatii”, care sunt peste tot in  produsele procesate.

Pur si simplu, ador acesti carnati, care ii fac putin diferit de carnatii clasici de casa cu carne tocata si pe care, de obicei, ii fac la cuptor din carne-macra, care poate fi, atat macra de la pulpa de porc, cat si macra de la spata.

Preferabil, ca carnea sa aiba si putina grasime, care, pe langa faptul ca, va da savoare preparatului, va face ca carnatii sa fie suculenti si, nu uscati de iti stau in gat; daca carnea este una slaba, fara pic de grasime, atunci adaug, la 1 kg de carne-macra de porc, 300 gr fleica. De obicei, fac mai multi carnati macelaresti deodata, fac la gratar cati am nevoie, iar restul ii pastrez la congelator, pentru data viitoare.

Cum sa faci cei mai buni Carnati macelaresti la gratar?

Ingrediente:

  • 1 kg carne de porc (spata sau pulpa);
  • 300 gr fleica, daca carnea este degresata complet;
  • 7 catei de usturoi;
  • 50 ml vin alb demidulce sau demisec, care va fragezi si aroma carnatii;
  • sare si piper negru proaspat macinat;
  • un praf de fulgi de ardei iute sau boia iute;
  • 1 lingurita cimbru uscat;
  • mate de porc

Pentru garnitura:

  • 200-300 ciuperci;
  • 1-2 cepe taiate rondele sau in 4;
  • 1 salata verde;
  • 1-2 fire ceapa verde;
  • marar verde;
  • sare dupa gust;
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin;
  • 1/2 lingurita otet de mere sau suc proaspat stors de lamaie.

Mod de preparare:

  1. Mai intai de toate, se portioneaza carnea de porc in cuburi (cubulete) ca pentru gulasi sau putin mai mici;
  2. Fleica, se taie mai marunt, deoarece nu place oricui sa gaseasca bucati mari de grasime in carnati.
  3. Usturoiul se curata si se trece prin presa de usturoi sau se striveste in piulita.
  4. Se pun carnea si fleica intr-un castron mare, la care se adauga celelalte ingrediente; se amesteca foarte bine pana compozitia se omogenizeaza.
  5. Se umpla matele de porc, se leaga sau se inoada la capete, apoi se dau la frigider, pentru 12 ore, timp in care ingredientele se vor imbina intensificand gustul si aroma carnatilor.
  • Pentru a vedea mai multe poze, dati click aici, nu mai stau sa imi incarc blogul cu o mie si una de poze…
Reteta Carnati macelaresti la gratar
carnati-macelaresti-la-grătar,jpg

6. Se cresteaza transversal carnatii si se pun pe gratarul incins alaturi de ciuperci si ceapa, peste care am presarat un praf de sare si le-am stropit cu ulei de masline extravirgin, pentru a se rumeni mai frumos, dar si, pentru gust.

Carnati macelaresti de casa la gratar reteta usoara
carnati-macelaresti.jpg

7. Se servesc alaturi de o salata proaspata din: salata verde, ceapa verde, marar, ulei de masline, otet si sare dupa gust.

8. Se monteaza salata pe farfurii iar deasupra carnatul intreg, ciupercile, ceapa facute la gratar si se stropeste totul cu ulei de masline extravirgin.

Daca v-a placut reteta de astazi – Carnati macelaresti de casa la gratar -, dati-ne un Share. Multumim!

Pentru a urmari si sustine activitatea noastra ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc. 

Totodata, va recomandam sa vedeti si alte doua articole ale noastre, imposibil sa nu va placa:

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 4 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...