Pui Shanghai cu usturoi si ghimbir reteta

Pui Shanghai

Pui Shanghai cu usturoi si ghimbir reteta
pui-shanghai.jpg

Pui Shanghai cu Usturoi, Sos de Soia si Pudra de Ghimbir din Categoria Mancare AsiaticaVezi cum se face cea mai indragita retete de Pui Shanghai, pui in stil asiatic, mai exact, in stil chinezesc, cu usturoi, sos de soia si pudra de ghimbir.

Descopera reteta autentica de Pui Shanghai! Pui crispy cu sos-dulce acrisor, preparat rapid. Ghid pas cu pas, ingrediente necesare si secretul aromei autentice.

Ti-ai dorit vreodata sa reproduci acel gust autentic al Puiului Shanghai pe care l-ai incercat la restaurantul tau chinezesc preferat, dar versiunile facute acasa nu au fost niciodata la fel de crispy si aromate?

Secretul sta nu doar in ingredientele folosite, ci in cateva tehnici cheie esentiale. Am perfectionat aceasta reteta cu noi insight-uri pentru a te asigura ca reusesti de fiecare data un Pui Shanghai demn de un Chef.

Cu siguranta, marea majoritate dintre dvs. a mancat macar odata Pui Shanghai in oras sau a cumparat la pachet pentru cina in drum spre casa, atunci cand erati prea obosit/a pentru a pregati cina.

Am mancat in mai multe locuri acest aperitiv, insa nu peste tot era la fel de gustos si aromat; in unele locuri era lipsit de gust si nu era asezonat cat trebuie.

Recunosc, este un preparat mai migalos in comparatie cu snitelele de pui, care se face mai repede si se lucreaza mai usor cu ele (snitelele), in sensul, ca sunt mai mari.

  • Adevarul este ca merita macar de 2-3 ori pe an sa il gatesti, asa de pofta.

La inceput este mai greu pana te obisnuiesti, insa cu timpul, dupa ce veti deveni un expert de prima clasa in materie de Pui Shanghai, va fi mult mai usor sa il gatiti cat ai zice „Peste”.

Exista multe retete pe net, fiecare are propria sa reteta, insa daca veti gati urmand pasii de mai jos veti obtine cel mai gustos si aromat Pui Shanghai pe care l-ati mancat vreodata.

Daca tineti la silueta dvs. si evitati sa mancati tot ce este prajit (care schimba compozitia alimentelor), insa va este pofta de acest preparat delicios, atunci in loc sa prajiti bucatile de carne la tigaie, pur si simplu, le dati la cuptor.

Reteta Pui Shanghai cu Sos Dulce-Acrisor Mancaruri Cu Gust
Pui Shanghai cu Salata Verde si Sos Dulce-Acrisor

Pui Shanghai: Reteta Autentica de Pui Crispy cu Sos Dulce-Acrisor

Puiul Shanghai este unul dintre cele mai iubite preparate din gastronomia chinezeasca, un adevarat comfort food care a cucerit inimile gurmanzilor din intreaga lume.

Este sinonim cu textura perfecta: un pui crispy, servit cu un sos dens, dulce si usor acrisor. In aceasta reteta iti vom dezvalui toate secretele pentru a-l prepara impecabil in confortul bucatariei tale.

Istoria si Originea Puiului Shanghai

Contrar a ceea ce sugereaza numele retetei, Puiul Shanghai, nu isi are originea in Shanghai, ci este o creatie a bucatariei chinezo-americane, foarte populara in Statele Unite in secolul XX.

Numele acestui preparat simplu si gustos evoca o aroma specifica pentru bucataria traditionala din estul Chinei, unde sosurile dulci-acrisoare sunt un pilon reprezentativ al acestei zone culinare.

Acest fel de mancare a devenit in timp un standard in restaurantele chinezesti din intreaga lume datorita gustului sau echilibrat si a ingredientelor simple si accesibile oricui.

Azi il vom pregati respectand tehnicile autentice pentru a obtine un rezultat demn de un restaurant chinezesc autentic, chiar in bucataria ta.

Reteta Pui Shanghai cu Sos Dulce-Acrisor Mancaruri Cu Gust
Piept de Pui pe Fund de Lemn

Cum Poti sa Faci Cel Mai Bun Pui Shanghai?

Ingrediente:

  • 1 piept de pui mediu;
  • 2 oua „M”;
  • 2-3 catei de usturoi;
  • 1 foaie de dafin;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 2 linguri sos de soia;
  • 1/2 lingurita pudra de ghimbir, daca nu va place, atunci adaugati mustar clasic sau picant;
  • 1/2 lingurita ulei de susan sau ulei de masline, doar cat sa unga carnea;
  • un praf boia iute sau ardei de Cayenne;
  • pesmet, optinonal (nu prea folosesc pesmetul din comert, nu imi place, deoarece schimba gustul preparatelor);
  • susan, optional (noua nu prea ne place susanul);
  • 150 gr faina alba de grau;
  • ulei de floarea soarelui pentru prajit

Pentru Sosul Shanghai Autentic

  • 80 ml sos de soia light.
  • 80 ml suc de portocale proaspat stors (secretul aromei autentice!).
  • 1-2 linguri zahar brun.
  • 2 linguri oțet de orez (sau oțet de mere).
  • 1 lingurița amidon de porumb (pentru a lega sosul).
  • 60 ml apa.
  • 1 lingurita ulei de susan (la final, pentru aroma).

Pui Shanghai – Mod de Pregatire:

  1. In primul rand, se spala, se taie fasii ca pentru Beef Stroganoff pieptul de pui si se pune intr-un bol sau vas de yena, unde il vom marina, pentru a avea un gust mai rafinat si diferit de clasicile snitele sau puiul pane.

2. Se adauga in bolul cu bucatile de piept: sosul de soia, piperul negru, foaia de dafin, usturoiul pisat, pudra de ghimbir, boiaua iute, uleiul de susan.

  • Se amesteca foarte bine incat marinada sa imbrace fiecare bucatica de carne.
pui-shanghai-cu-usturoi.jpg

Se marineaza carnea…

3. Se acopera bolul cu pelicula alimentara si se da la rece pentru 2 h sau macar 20 min. Separat se bat ouale cu un praf de sare pana se formeaza o spuma alba deasupra.

4. Dupa ce carnea a stat la marinat 2 h se scoate de la frigider si se lasa cca 20 min pentru a ajunge la temperatura camerei, apoi se tavaleste prin fina alba ge grau.

5. Se trece prin oul batut, apoi se varsa intr-o caserola in care ati agaugat pesmetul, acoperiti cu capacul si scuturati pana pesmetul acopera fiecare bucatica de pui, in schimb, nu va murdariti pe maini.

reteta-pui-shanghai.jpg

6. Se prajeste carnea in uleiul bine incins cate 2-3 minute pe fiecare parte sau pana se rumeneste frumos capatand o nuanta aurie-maronie, cum se poate vedea in poza de mai jos.

Pui Shanghai cu usturoi reteta gustoasa
pui-shanghai.jpg

7. Se serveste cu garnitura de orez sau pilaf si orice tip de salata alaturi.

Prepararea Socului Shanghai

  1. Intr-un vas mic (bol), se amsteca toate ingredientele pentru sos (sosul de soia, sucul de portocale, zaharul brun si otetul de orez sau mere) cu 60 ml de apa fiarta racita.
  2. Separat, intr-o tigaie sai craticioara mica, se toarna amestecul obtinut si se aduce la punctul de fierbere la foc mediu amestecand din cand in cand.
  3. Intr-o cesca, se dizolva lingurita de amidon de porumb cu putina apa rece, apoi se adauga in sos care a dat in clocot. Se amesteca viguros pana cand sosul se ingroasa si devine stralucitor si bine legat, cca 1 minut.
  4. La final, adauga uleiul de susan pentru a face sosul mai cremos si o aroma extra.

 

Pui Shanghai cu orez
pui-shanghai.jpg

!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Pui Shanghai -, dati-ne un Share/Like sau acrodati-ne o Nota ca stimulent, pentru a ne continua activitatea. Multumim!

In aceasta ordine de idei, va recomandam sa vedeti si o alta reteta a noastra, si anume,  Snitele de Pui cu Garnitura de Varza Acra – o reteta simpla, echilibrata si foarte gustoasa.

Pofta buna!

Ai incercat deja reteta noastra de Pui Shanghai? Spune-ne in comnetarii cum a iesit sau ce variatii ai incercat!

Daca ai facut fotografii, vrem sa le vedem si noi, le poti posta pe retelele sociale sau in grupul nostru – ne face mare placere sa vedem creatiile voastre culinare.

Nu uita sa salvezi acest articol pentru a-l avea mereu la indemana! O recenzie din partea ta ar fi foarte utila!

Multumim!

Click to rate this post!
[Total: 6 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...