Salata de varza rosie cu porumb dulce si maioneza

Salata de varza rosie cu porumb

Salata de varza rosie cu porumb dulce si maioneza
salata-de-varza-rosie.jpg

Salata de varza rosie cu porumb dulce si maioneza din Categoria Aperitive si Salate de casaIntra acum sa vezi, cum poti sa faci cea mai buna Salata de varza rosie cu porumb dulce.

Ca tot se mai gaseste varza rosie in supermarket-uri, m-am gandit sa prepar Salata de varza cu porumb dulce si maioneza, ca tare  buna, plina de vitamine si satioasa este.

Dupa cateva zile de mancaruri grele, precum: drob, sarmalae, stufat sau miel la cuptorar merge o salata usoara, satioasa si foarte gustoasa de varza cu porumb dulce si maioneza.

Plina de vitamine si minerale, Salata de varza si porumb, poate fi servita ca atare sau ca si garnitura pentru carne sau peste pregatite la tigaie sau gratar.

Desi, sunt surori, varza alba si cea rosie, totusi, exista si unele diferente, altele dacat aspectul caloristic diferit, din punct de vedere nutritional, si anume, varza rosie, contine cu pana la 50% mai multa vitamina C decat varza alba si chiar citricile.

Cum poti sa faci cea mai buna Salata de varza rosie cu porumb dulce si maioneza?

Ingrediente:

  • 1/2 varza rosie (cca 500-600 gr);
  • 1 ceapa rosie medie;
  • 1 cutie porumb dulce;
  • 150 ml maioneza sau smantana grasa;
  • sare dupa gust;
  • un praf piper negru proaspat macinat;
  • 1 legatura mica marar verde

Mod de preparare:

  1. In primul rand se curata si se spala ceapa rosie, apoi se taie in doua si se feliaza fin (semiluna); se toaca fin sau se razuie pe razatoarea mare varza rosie; mararul se spala si se toaca marunt.
  2. Intr-un bol mare de sticla sau caserola se adauga varza rosie si ceapa tocate si freaca cu un praf de sare pana se inmoie putin si lasa suc.
  • Nu adaugati multa sare, deoarece maioneza este suficient de sarata incat sa nu mai fie nevoie.

3.  Se adauga peste varza porumbul dulce, maineza sau smantana, piperul negru si mararul tocat; se amesteca bine sau se acopera cu un capac potrivit si se scutura 1-2 min pana maioneza acopera toate ingredientele.

Reteta Salata de varza rosie cu porumb dulce reteta

4. Se acopera bolul sau caserola cu pelicula alimentara sau un capac si se da la rece pentru min. 30 min dupa care poate fi servita ca atare sau alaturi de o bucata de carne sau peste prajit sau fiert.

!!! Daca v-a fost de folos articolul de astazi – Salata de varza rosie cu porumb -, dati-ne un Share/Like. Multumim!

Pentru a urmari si sustine activitatea noastra, pentru a va bucura cu noi si noi retete, ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.

Cu aceasta ocazie, ca tot am publicat o salata, va recomandam sa vedeti si alte doua retete delicioase de salata:

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 13 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...