Vinete umplute cu carne tocata in stil turcesc reteta

Vinete umplute cu carne tocata

Vinete umplute cu carne tocata in stil turcesc reteta
vinete_umplute_cu_carne.jpg

Vinete umplute cu carne tocata in stil turcesc – Deliciul Orientului in inima bucatariei romanesti – din Categoria Mancaruri cu carne. Specific Turcia. Intra sa vezi, cum poti sa faci cele mai bune Vinete umplute cu carne tocata si legume la cuptor.

Daca esti in cautarea unei retete rafinate si gustoase, incearca Vinetele umplute cu carne tocata! Combinatia perfecta intre legume proaspete, carne suculenta si branza topita te va cuceri inca de la prima muscatura.
O reteta simpla si savuroasa care va aduce un strop de bucurie si o aroma irezistibila in bucataria ta. Poti savura aceast preparat delicios alaturi de cei dragi, iar aroma imbietoare ii va cuceri pe toti.

Bucataria turceasca este cunoscuta pentru a fi bogata in arome si combinatii delicioase, iar vinetele umplute in stil turcesc nu fac exceptie. Aceasta reteta traditionala a facut senzatie in toata lumea datorita gustului sau savuros si aspectului atragator. Imbinand traditia orientala cu pasiunea romanilor pentru gastronomie, aceasta mancare exceptionala a fost adaptata cu drag in inima bucatariei autohtone. Afla in continuare cum sa pregatesti Vinete umplute in stil turcesc si bucura-te de o experienta culinara unica!

Bine, am umplut vinetele cu carne tocata de vita, insa dvs. le puteti umple cu carne tocata de porc, mix vita cu porc, oaie, pui, curcan sau peste si vor la fel de gustoase si aromate ca cel umplute cu carne de vita.

Originea vinetelor umplute in stil turcesc

Vinetele umplute in stil turcesc, cunoscute sub numele de „Karniyarik”, au o istorie indelungata in bucataria turceasca. Aceasta delicatesa a fost gatita pentru prima data in secolul al XVIII-lea si a devenit rapid un preparat popular, servit la sarbatori si evenimente speciale. In timp, reteta a calatorit peste hotare si a captivat si bucataria romaneasca, fiind adaptata cu ingrediente locale pentru a satisface gusturile locale.

Cum poti prepara vinetele umplute in stil turcesc

Aceasta reteta poate fi pregatita cu usurinta in confortul bucatariei tale. Asigura-te ca ai la indemana urmatoarele ingrediente pentru a cuceri papilele gustative ale familiei si prietenilor tai.

Ingrediente necesare:

  • 4 vinete mijlocii, proaspete si ferme;
  • 300 g carne tocata de vita (sau alternativ, carne de miel, porc sau pui);
  • 1 ceapa mare, tocata marunt;
  • 2-3 catei de usturoi, zdrobiti;
  • 2 rosii mari bine coapte, taiate cubulete;
  • 1 ardei gras rosu, taiat cubulete;
  • 1 lingura pasta de tomate;
  • sare dupa gust;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 1-2 linguri de ulei de masline;
  • ½ lingurita boia dulce sau un praf ardei/boia iute macinat (optional, pentru cei ce prefera mancarea picanta);
  • 1/2 lingurita de cimbru uscat
  • 1-2 linguri de ulei de masline;
  • branza feta, telemea sau parmezan pentru a rade deasupra;
  • patrunjel verde, tocat marunt (pentru decor)
  • Reteta Vinete umplute cu carne si legume la cuptor
    vinete_umplute_la_cuptor.jpg

Vinete umplute cu carne tocata la cuptor – Mod de preparare:

Pasul 1: Curata vinetele si taie-le in jumatate pe lung. Scoate miezul cu grija, cu ajutorul unui cutit sau a unei linguri, lasand o margine de aproximativ cca 0.4 – 0.5 cm. grosime. Presara sare pe interior si lasa-le sa se scurga timp de 30 de minute pentru a elimina amaraciunea.

Pasul 2: Intr-o tigaie mare, incinge uleiul de masline si caleste ceapa si usturoiul pana devin usor aurii. Adauga carnea, amesteca bine si lasa sa se caleasca 5-7 min la foc mediu sau pana se fragezeste putin, apoi adauga pasta de tomate.

Pasul 3: Adauga cubuletele de rosii, ardei gras, boiaua dulce si/sau iute, piperul negru, cimbrul, sare si piper dupa gust. Lasa amestecul sa fiarba la foc mediu spre mic timp de 10-15 minute sau pana este gata carnea si se inmoaie legumele.

Pasul 4: Cat timp este amestecul de carne si legume pe foc, clateste bine vinetele sub jetul de apa rece pentru a elimina excesul de sare. Infasoara-le intr-un prosop curat pentru a le usca putin.

Pasul 5: Umple fiecare jumatate de vineta cu amestecul de carne si legume, apoi pune-le intr-o tava unsa cu ulei.

Pasul 6: Coace vinetele umplute in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 30 – 40 de minute sau pana cand sunt frumos rumenite.

Pasul 7: Presara branza feta sau telemea raca si patrunjelul tocat peste, apoi mai lasa-le la cuptor inca 3-5 minute, pana se topeste branza.

Vinete umplute cu carne si legume la cuptor – Mod de servire:

Vinetele umplute in stil turcesc pot fi savurate ca atare sau alaturi de o salată proaspătă. Se pot servi calde, cu pâine proaspătă sau orez. Pentru o experiență autentică, poți însoți această delicatesă cu iaurt grecesc sau sos de roșii.

Vinetele umplute în stil turcesc reprezintă o combinație fascinantă de arome și texturi care au cucerit inimile pasionaților de mâncare din întreaga lume. Adaptată cu drag în bucătăria românească, această rețetă rafinată îți va purta papilele gustative într-o călătorie de neuitat prin deliciile Orientului. Bucură-te de această mâncare tradițională și încântă-ți familia și prietenii cu savoarea unică a vinetelor umplute în stil turcesc!

!!! Daca v-a fost de folos articolul de astazi – Vinete umplute cu carne tocata -, dati-ne un Share/Like. Multumim!

Pentru a urmari si sustine activitatea noastra, pentru a va bucura cu noi si noi retete, ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.

Cu aceasta ocazie, va recomandam sa vedeti si alte retete ale noastre cu vinete, precum:

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 6 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...