Varza murata beneficii articol mancaruricugust

Varza murata, 8 beneficii importante

Varza murata beneficii articol mancaruricugust
varza-murata.jpg

Varza murata, 8 beneficii importante asupra organismului un articol despre Varza murata asa cum o faceau bunicile noastre natural 100% doar cu sare grunjoasa si atat din Categoria Articole utile.

Afla cat de benefic este consumul de Varza acra pe timpul sezonului rece, atat varza murata, cat si zeama (moarea), care abunda in vitamine, in special, vitaminele C si E, antioxidanti etc.
Este bine de stiut ca acest aliment nu numai ca este foarte gustos, dar si, foarte sanatos, deoarece este plin de substante nutritive, care ajuta la intarirea sistemului imunitar si tonifierea acestuia.
Afla, cat de benefic este sa bei in sezonul rece zeama de varza acra si ce retete poti prepara pe baza de varza acra in afara de sarmale in foi de varza si varza calita cu afumatura la cuptor.

Sa vorbim astazi despre Varza murata…

Pentru ca, suntem in plin sezon rece, m-am gandit sa vorbim astazi despre un aliment foarte sanatos, plin de vitamie si minerale, dar din pacate, subapreciat, este vorba despre varza murata.
Deoarece unii considera, ca varza acra miroase urat si este de domeniul trecutului si, ca era consumata de bunicele si strabunicele noastre, neavand ceva mai bun pe atunci; Se multumeau cu ce aveau.

Multe dintre gospodine gatesc din varza acra doar  sarmale si varza calita, in rest, numic altceva. Nu cunosc, insa, faptul ca, se pot gati multe alte mancaruri gustoase si ca este un aliment foarte sanatos.

Bogata in:

  • vitamine provitamina A, B1, B2, B3, B6, B12, C, K si U;
  • minarale: calciu, fier, magneziu, o cantitate semnificativa de iod, potasiu, sodiu;
  • acid lactic;
  • acid tartronic;
  • saruri.
Articol despre beneficiile verzei acre
varza-acra-beneficii.jpg

Varza acra beneficii asupra organismului uman

Printre beneficiile aduse organismului nostru de catre varza murata se pot enumera urmatoarele:

  1. Intareste sistemul imunitar, in mare parte datorita continutului mare de vitamina C;
  2. Previne imbatranirea celulelor si a tesuturilor, lucru foarte important pentru femei si se datoreaza in mare parte vitaminei E;
  3. Este recomandat consumul de varza acra, in cazul cistitelor, deoarece ajuta la normalizarea ph-ului;
  4. Scade nivelul colesterolului rau din sange, prevenind, astfel, riscul producerii unui infarct;
  5. Previne aparitia cancerului de orice fel;
  6. Zeama de varza murata este recomandata gravidelor in lupta cu toxicoza (cu recomandare medicului);
  7. Vitamina K din varza acra ajuta la coagularea sangelui si la asimilarea calciului in organism;
  8. Lupta cu ulcerul, datorita vitaminei U, insa, care se ditruge prin fierbere, asa ca, este recomandat sa se consume atat varza cat si zeama de varza murata in stare cruda fara a fi supusa tratarii termice.

Varza acra – Intrebuintari

Saraca in calorii, doar 18 kcal per 100 g, este recomandata in cazul dietelor si a curelor de slabire, in special, zeama de varza, care contine o cantitate mare de acid tartronic – inamicul grasimii. 
Totodata, zeama de varza acra este folosita si in cosmetologie, se prepara masti pentru fata, in cazul, cosurilor, insa intotdeauna cu recomandarea medicului dermatolog.
Este folosita, in cazul, persoanelor cu pistrui: inmuiati un servetel in zeama de varza acra si acoperiti zonele cu pistrui, dupa 10 min. tamponati cu ajutorul unui servetel uscat si clatiti fata cu apa calduta.
Cum am spus putin mai sus, pe langa sarmale si varza calita cu afumatura la cuptor, varza murata, se poate consuma, ca atare, adaugand putin ulei de masline sau ulei de floarea soarelui.
Insa, se poate folosi la prepararea supelor (Ciorba ucraineana cu varza acra dreasa cu smantana), placintelor, salatelor, ca garnitura la mancarurile grele (tochitura de porc, carnati prajiti cu varza acra) etc.

Zeama de varza acra este, deseori folosita la acritul ciorbelor si la prepararea fleicii sau delicioasei slaninute de casa, cu usturoi si boia, care are un gust nemaipomenit de bun.

Articol despre Varza murata
varza-murata-beneficii.jpg

!!! Daca ca v-a fost de folos articolul de astazi – Varza murata, 8 beneficii importante -, dati-ne un Share/Like. Multumim anticipat!

Click to rate this post!
[Total: 4 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...