Reteta Supa de maruntaie de pui

Supa de maruntaie de pui cu branza topita si farfalle

Reteta Supa de maruntaie de pui
supa-de-maruntaie.jpg

Reteta de Supa de maruntaie de pui cu branza topita si farfalle o reteta simpla si foarte gustoasa de care nu te mai saturi niciodata la cat de buna este, din Categoria Ciorbe si Supe.

Este o supa mai neobisnuita cu un gust echilibrat, dulce-acrisor, dat de branza topita, care nu face altceva, decat sa confere supei un gust si o aroma diferite de clasicile supe drese cu smantana.

Imi place nespus de mult aceasta supa, deoarece este usoara, catifelata, satioasa si cu un gust si o aroma aparte si de care, va garantez, ca va veti indragosti si o veti gati de cate ori veti avea ocazia.

Cum sa faci cea mai buna Supa de maruntaie de pui cu branza topita?

Ingrediente:

  • 0,8 kg maruntaie de pui (pipote, inimi si ficatei);
  • 3 fire ceapa verde;
  • 1 morcov mare sau 2 mai mici;
  • 1 radacina patrunjel sau pastarnac;
  • 2 brichete sau batoane a cate 100-120 gr de branza topita;
  • 2 foi de dafin; s
  • sare dupa gust;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 1 legatura mare de stevie sau 2-3 mai mici;
  • 1 legatura patrunjel sau marar verde;
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin sau de floarea soarelui

Mod de pregatire:

  1. Mai intai, se curata si se spala bine in apa rece maruntaiele de pui (pipotele si inimile), apoi se pun la fiert in apa rece de la robinet.
  2. Ficateii de pui se pun la fiert separat, pentru ca, daca ii vom pune la fiert cu celelalte maruntaie, supa va deveni tulbure.
  3. Sa nu spalati ficateii de pui, pentru ca, isi vor schimba considerabil, textura si gustul si, nu ne dorim acest lucru.

Sfat: Sa nu spalati ficateii de pui, pentru ca, isi vor schimba considerabil, textura si gustul si, nu ne dorim acest lucru.

4. Curatam, spalam si tocam dupa preferinta legumele, apoi le dam deoparte pentru mai tarziu, cand le von adauga in ciorba.

5. Alegem spuma de la maruntaie si de la ficatei, apoi adaugam cate o foaie de dafin si piper negru, acoperim cu  capacul si lasam sa fiarba, la foc mediu.

6. Cand maruntaiele de pui sunt aproape fierte,  adaugam legumele, pe care le-am tocat anterior si, pastele, lasam sa fiarba cca 7 -8 min.

7. Brichetele de branza topita le taiem cubulete, pentru ca, sa se dizolve mai rapid, cand le vom adauga in supa, apoi adaugam ficateii fierti, branza topita, sare dupa gust, lasam sa fiarba alte 2-3 min, pana se topeste branza topita.

8. Apoi, adaugam stevia si mararul tocate, lasam sa dea un clocot, oprim focul, acoperim oala cu capacul si lasam, supa de maruntaie, sa se odihneasca cca 5-7 min.

!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Supa de maruntaie de pui cu branza topita si mini-farfalle -, dati-ne un Share! Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Ciorba a la grec cu ciuperci si porumb dulce.

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 6 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...