Muschi file de porc pane reteta

Muschi file de porc pane cu salvie

Muschi file de porc pane reteta
muschi-file-de-porc.jpg

Muschi file de porc pane cu salvie din Categoria Mancaruri cu carne. Cum sa faci cel mai gustos si fraged Muschi file de porc pane cu salvie servit cu legume trase la tigaie in unt si aromate cu cogniac.

Muschi file de porc pane cu salvie si legume trase la tigaie in unt si cogniac, o reteta simpla si foarte gustoasa, care nu necesita mult timp pentru pregatire si, care se poate gati atat la tigaie sau gratar, cat si la cuptor.

Putin despre muschiul file de porc…

Muschiul file si muschiuletul sunt cele mai cautate si cumparate transe de porc, dar si mai scumpe, desi marea majoritate nu prea stie sa faca diferenta dinte aceste doua transe.

Cunoscut in popor mai mult sub denumirea de cotlet fara os, muschiul file, este o transa de carne slaba deschisa la culoare si foarte frageda, cei drept, o idee mai dura, decat muschiuletul, insa putin mai ieftina.

Pregatit corect, urmand intocmai pasii de mai jos, si exact cat trebuie, muschiul file, va deveni un preparat rafinat, extrem de fraged, cu o subtila aroma de salvie si deosebit de gustos.

Acest preparat simplu, gustos si rafinat va fi, cu certitudine, nu va trece neobservat si va fi apreciat de catre invitatii dvs. sau de familie si chiar va vor cere si reteta.

Cum sa faci cel mai bun Muschi file de porc cu salvie si legume trase la tigaie?

Pentru a pregati aceasta reteta de muschi file pane, vom avea nevoie de urmatoarele ingrediente simple:

  • 800 gr muschi file de porc;
  • 2 oua, preferabil, de tara;
  • 1 lingura lapte integral (3.2%);
  • sare dupa gust;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 16 frunze de salvie, cate 2 frunze pentru fiecare snitel;
  • faina alba de grau;
  • ulei pentru prajit

Pentru garnitura:

  • 1 dovlecel sau zucchini mare sau 2 mai mici;
  • 2 morcovi medii;
  • 10 gr unt;
  • 10 ml cogniac de buna calitate, pentru ca alcoolul se va evapora, insa aroma si gustul fructat vor ramane in garnitura, imbogatind aroma preparatului;
  • sare dupa gust;
  • piper negru proaspat macinat;
  • parmezan ras;
  • 1 lingurita ulei de masline extravirgin

Muschi file de porc pane cu salvie – Mod de preparare:

  1. In primul rand, punem la fiert, intr-o cratita mare, 3 l de apa rece de la robinet cu 1/2 lingurita sare grunjoasa si lasam sa fiarba; aici vom blansa legumele.
  2. Intre timp, spalam dovleceii, le taiem capetele, ii taiem in doua pe lung, apoi ii feliem; curatam morcovii, apoi ii taiem rondele de 0.4-0.5 cm grosime;
  3. Spalam mushiul sub jetul de apa rece, il stergem cu un prosop de bucatarie, apoi il portionam in felii (8 bucati cate 2 bucati per persoana), ca pentru snitele, de cca 0,5 cm grosime.
  4. Batem fin snitelele cu ajutorul ciocanului pentru snitele sau cu manunchiul cutitului, asezonam cu sare si piper dupa gust.
  5. Separat, intr-un bol, batem cele 2 oua, cu ajutorul unei furculite, pana se formeaza un strat fin de spuma alba, adaugam laptele, sarea si piperul negru, amestecam bine.
  6. Asazam pe fiecare snitel cate 2 frunze proaspete de salvie, cate o frunza pe fiecare parte, apasam putin pentru a se lipi bine de snitel si a nu se desprinde in timpul prajirii.
  7. Trecem snitelele prin faina si imediat prin amestecul de ou cu lapte, apoi le prajim doua cate doua la foc mediu spre iute cate 2-3 min pe fiecare parte sau pana se rumenesc frumos.
Muschi file de porc cu salvie
muschi-file-de-porc.jpg

8. Cand apa a fiert, adaugam dovleceii si morcovii, ii lasam sa fiarba 3-4 min, pentru a ramane crocanti si asi pastra cat mai multe din vitaminele si minerale de care abunda si de care avem mare nevoie.

Muschi file pane cu legume
muschi-file-pane.jpg

Pregatim garnitura de legume

9. Scoatem legumele din apa in care au fiert, cu ajutorul unei spumiere, le lasam sa se scurga si raceasca putin si tocmai apoi le vom trage la tigaie in unt.

10. Luam o tigaie teflonata, adaugam untul, cand untul s-a topit, adaugam legumele, un praf de sare si piper negru, scuturam tigaia, apoi adaugam cogniacul, flambam, oprim focul si acoperim cu un capac.

11. Nu ne ramane, decat sa montam preparatul pe farfurie, sa stropim cu ulei de masline, sa presaram parmezanul ras si atata tot, sanatosul preparat este gata de servire.

!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Muschi file de porc pane cu salvie – dati-ne un Share/Like. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Muschi file de porc pane cu piure.

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...