
Ciorba de Gulie cu Piept de Curcan din Categoria Ciorbe si supe – o reteta simpla, satioasa si foarte gustoasa, care, daca este pregatita cu drag si din ingrediente proaspete poate deveni preferata intregii familii.
Intra sa vezi, cum poti face cea mai buna Ciorba de gulii cu piept de curcan si marar verde de care nu te mai saturi oricat ai dori, deoarece este exceptional de gustoasa.
Descopera reteta autentica a Ciorbei de Gulie cu Piept de Curcan. Un preparat sanatos, plin de arome, perfect pentru o masa in familie. Ghid pas cu pas, ingrediente si sfaturi practice pentru un rezultat delicios.
Ciorba de Gulie cu Piept de Curcan: O supa Sanatoasa care Imbunatateste Ziua Ta
Daca simti nevoia de o masa reconfortanta, dar usoara? Ciorba de Gulie cu Piept de Curcan sau Piept de Pui este alegerea pefecta.
Aceasta reteta simpla combina dulceata subtila a guliei cu aroma delicioasa a pieptului de carcan asemanatoarea cu cea a pasarii de casa, rezultand un fel de mancare care este atat nutritiv, cat si extrem de gustos si aromat.
Guliile, adesea subapreciate, sunt un veritabil super-aliment, pline de vitamine, minerale si fibre. In acest articol, te vom invata cum sa prepari cea mai gustoasa si aromata Ciorba de Gulie pas cu pas, respectand principiile de baza a unei gatiri sanatoase.
Fie ca esti un bucatar incepator sau un profesionist experimetnat, aceasta reteta de Ciorba de Gulie iti va cuceri cu siguranta intreaga familie.
Despre Ciorba de Gulie si Beneficiile Pentru Sanatate
Ciorba de Gulie este un pilon al bucatariei traditionale a multor popoare, mai ales, in lunile de vara si toamna cand legumele sunt proaspete si pline de savoare.
Gulia, ingredientul de baza al ciorbei, este o sursa excelenta de vitamina C, vitamina A si potasiu, care ajuta la intarirea sistemului imunitar si la hidratarea organismului.
Atunci cand o combini cu piept de curcan sau pui, o carne slaba si bogata in proteine de inalta calitate, obtii o masa echilibrata, ideala pentru cei dragi si/sau cei care urmaresc un stil de viata sanatos.
Prepararea unei siorbe delicioase ca aceasta nu este doar despre urmaritul unei retete, ci este, mai degraba, despre aducerea unui strop de traditie si caldura in bucataria ta… in familia ta…
Aceasta reteta este usor de facut, nu necesita ingrediente scumpe sau complicate si poate fi adaptata cu usurinta dupa gustul tau sau a familiei tale.
O poti face mai cremoasa sau mai consistenta, mai picanta sau mai dulceaga – secretul sta in alegerea ingredientelor corecte, care trebuie sa fie proaspete si de buna calitate.
Dupa sarbatorile de iarna, cand fiecare dintre noi a cam intrecut masura, va recomand o deliciosa Ciorba de Gulie cu Carne de Curcan – usoara, usor acruta, aromata si foarte gustoasa.
Gulia, inrudita cu ridichea si varza este bogata in vitamine, in special, vitamina C, minerale si antioxidanti, care contribuie la intarirea sistemului munitar, ne fereste de cancer si de multe alte afectiuni.
Subapreciata la noi, gulia, este cel mai des folosita in stare cruda la prepararea salatelor si, cam atat. Putini insa stiu, ca din modesta gulie se poate prepara o delicioasa ciorba, care poate fi de post sau pregatita cu carne proaspata sau afumatura.
Cum Poti sa Faci Cea Mai Buna Ciorba de Gulie cu Piept de Curcan?
Ingrediente:
- 1/2 piept de curcan sau de pui;
- 1 gulie mare;
- 1 ceapa alba medie;
- 1 morcov mare;
- 1 radacina de patrunjel sau pastarnac;
- 1 foaie de dafin;
- sare dupa gust;
- piper negru proaspat macinat;
- 1/2 lingura de ulei de masline extravirgin;
- 100-200 ml bors;
- 1 legatura de marar verde;
Pasi de urmat:
- In primul rand, se spala si se portioneaza pieptul de curcan, apoi se pune la fiert in cratita in care urmeaza sa preparati supa.
- Se curata, se spala, pentru a indeparta orice urma de pamant, si se toaca legumele; gulia se toaca fideluta.
- Dupa ce carnea a dat in fiert si s-a ales spuma, se adauga foaia de dafin si piperul negru; se acopera cratita cu un capac, insa nu complet, si se lasa sa fiarba la foc mediu cca 15 min.

4. Dupa ce carnea a fiert 15 min, se adauga legumele pe care le-am tocat anterior, lasam sa fiarba cca 7 min, apoi se adauga borsul; se lasa sa dea un clocot, apoi se adauga mararul tocat.
5. Se lasa sa dea un un clocot, se opreste aragazul si se lasa sa se odihneasca 5 min inainte de a fi servita. Se poate servi ca atare sau dreasa cu smantana fermentata, maioneza sau iaurt grecesc.
Mod de Servire Recomandat
Delicoasa Ciorba de Gulie se serveste cel mai bine calda, nu fierbinte: dreasa cu o lingura de smantana proaspate, ardei iute, patrunjel sau marar verde si, bineinteles paine proaspata cu coaja crocanta.
!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Ciorba de gulie cu piept de curcan -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.
In alta ordine de idei, va recomandam sa vedeti si alte doua reteta ale noastre:
- Ciorba de Varza Murata cu Perisoare si
- Bors de Sfecla Rosie Svekolnik – reteta traditionala ucraineana pe baza de sfecla rosie, servit cu smantana fermentata.
Pofta buna!