Fursecuri cu dovleac si ghimbir

fursecuri-cu-dovleac.jpg

Reteta Fursecuri cu dovleac si ghimbir sau Fursecuri de iarna, reteta de familie, simple, super-fragede si deosebit de gustoase si aromate, care merg de minune cu sampania sau cu vinul spumant in seara de Revelion si nu numai, din Categoria Dulciuri de casa. Afla, cum sa faci cele mai fragede si aromate Fursecuri cu dovleac si ghimbir pe care ar trebui sa le incercati numaidecat.

Pe langa clasicile fursecuri, care se preteaza, cum am spus mai sus, cu sampania, obisnuiesc sa prepar si Fursecuri cu dovleac si ghimbir, noi le zicem „Fursecuri de iarna”, deorece le facem mai mult iarna, mai ales de sarbatorile de iarna, cand avem dovleac prin camara sau congelator si, care abia asteapta sa fie valorificat, expunandusi pe deplin calitatile gustative si nutritive de exceptie.

Pur si simplu, ador fursecurile nu conteaza de care sunt, ce forma au, important este sa fie fragede si gustoase si sa se simta aroma naturala a ingredientelor folosite la preparare, ca astea din comert zici, ca sunt facute pe baza de apa chioara, nu se simte cat de putin aroma delicata de unt sau lapte.

Bine, sint bune si cele din comert, vorbim despre fursecuri, asa mai răruț, insa cand le mananci parca nu simti acea aroma blanda de unt, lapte, smantana etc., cum simti atunci cand, spre exemplu, savurezui fursecurile de casa, fragede, aromate si din ingrediente naturale cunoscute, adica din surse cunoscute, si cel mai important lucru – fara grasimi trans!

Mai ales, daca aveti copii mici, incercati mai bine sa faceti fursecurile, biscuitii, checurile sau prajiturile acasa, ca sunt mult mai gustoase, mult mai sanatoase si mult mai ieftine decat cele de la patiserii.

Cum sa faci cele mai delicioase Fursecuri cu dovleac si ghimbir?

Ingrediente (din aceasta portie vor iesi 29 de fursecuri delicioase):

  • 1 pahar piure de dovleac;
  • 1 ou;
  • 5-6 linguri de zahar tos, deoarece am avut parte de un dovleac foarte dulce;
  • 1 lingura smantana fermentata sau lapte batut, care a stinge praful de copt;
  • 1 lingurita pudra de ghimbir (puteti adauga si 1/3 lingurita scortisoara);
  • 50 gr unt 82% grasime topit;
  • 2 linguriri ulei de floarea soarelui;
  • 1 pachetel praf de copt;
  • 1.5 pahar faina alba de grau tip 000;
  • 1 pachetel zahar vanilat sau 1 lingurita esenta de vanilie;
  • coaja rasa de la 1/2 portocala pentru o aroma  subtila de citrice, optional;
  • miez de seminte de dovleac, floarea soarelui sau miez de nuci, pentru ornat; am folosit arahide, deoarece aveam in casa, insa dvs. puteti folosi orice tip de seminte sau cereale, care va plac, chiar si in coca;
  • zahar pudra simplu sau zahar pudra cu scortisoara pentru ornat

Mod de preparare:

  1. Mai intai, se curata si se taie cubulete de 1.5×1.5 cm o felie de dovleac (cca 400 gr.), se adauga 100 ml apa si se pune la fiert, pentru cca 15 min. sau pana este gata dovleacul, adica cubuletele s-au dezintegrat devenind un piure gros si aromat. Dupa ce a fiert dovleacul, lasam sa se raceasca.
  2. Se bate oul cu zaharul vanilat, cu ajutorul unei furculite sau a telului, pana se formeaza spuma deasupra, apoi se adauga zaharul, se bate pana se topeste cat de cat zaharul, apoi se adauga: ueiul, smantana sau laptele batut, piureul de dovleac si pudra de ghimbir, se amesteca bine.
fursecuri-cu-dovleac.jpg

3. Intr-un bol sau castron se combina ingredientele uscate: faina si praful de copt, se amesteca; puteti adauga si pudra de ghimbir, apoi se varsa peste castronul cu ingredientele lichide (ou, piure de dovleac etc.), se amesteca bine cu ajutorul unei linguri, apoi se adauga untul topit, care trebuie sa fie la temperatura camerei si nu fierbinte.

fursecuri-cu-dovleac.jpg

4.  Se amesteca aluatul, care trebuie sa fie unul nu chiar vartos, deoarece fursecurile le vom pune cu lingura in tava de copt sau cu posul, daca aveti in casa. Se asterne hartie de pergament in tava si, cum am mentionat putin mai inainte, luam cu lingura aluat si asazam fursecurile lasand spatii intre ele, cum se poate observa in poza de mai jos, deoarece vor creste frumos si daca nu lasam spatiu se vor lipi intre ele si nu ne dorim acest lucru.

fursecuri-cu-dovleac.jpg

5. Se infige in fiecare fursec, in parte, cate un miez de seminte de dovleac, arahide sau miez de nuca si se da tava la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 40-45 min., acum depinde de ce tip de cuptor dipuneti, oricum nu le lasati nesupravegheate in nici un caz. Dupa ce scoateti fursecurile din cuptor le salati sa se raceasca putin, apoi presarati zaharul pudra, cu ajutorul unei site mici.

Pofta buna si Sarbatori fericite! Daca v-a placut reteta de Fursecuri cu dovleac si ghimbir, dati-ne un Share. Multumim!

Please follow and like us:
error0
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)