Sunca de pui fiarta facuta in casa

Reteta Sunca de pui
sunca-de-pui-fiarta.jpg

Reteta Sunca de pui fiarta facuta in casa, simpla, sanatosa si foarte gustoasa, din Categoria Mezeluri de casa. Afla, cum sa faci acasa cea mai delicioasa Sunca de pui 100 % Naturala, fara „E”- uri, sare in exces, coloranti sintetici sau din gandaci (Brr!), faina de soia, amidon de porumb etc.;

Ideala pentru micul dejun (pentru sandvisurile de dimineata), omleta sau salatele tale preferate. Gasesti aici reteta completa cu poze, explicatii si pasi de urmat.

Pentru iubitorii de sandvisuri la micul dejun sau pranz, cei care aveti copii si doriti sa le dati tot ce este mai sanatos, pentru iubitorii de mezeluri, in general, dar si, pentru cei care isi doresc o alimentatie cat mai sanatoasa fara aditivi si alte „minunatii” sintetice.

Va prezint, o reteta de Sunca de pui fiarta facuta in casa din ingrediente simple si accesibile oricui, insa, care vă va face sa renuntati definitiv la mezelurile din comert.

Prezinta o alternativa mai sanatoasa la sunca presata din comert, care, pe langa faptul ca, are „E”-uri, este prea sarata, se simte amidonul si nu are niciun gust, mai si contine faina de soia sau amidon de porumb etc.,.

In plus, nu stim in ce conditii a fost facuta si ce fel de carne a fost folosita la preparare. Incercati, macar, din curiozitate sa vedeti cat de delicioasa va fi si, garantat o veti mai prepara si altadata.

Cum se face Sunca de pui fiarta?

Ingrediente:

  • 1 piept de pui;
  • 2 pulpe, care vor fi, initial, dezosate, apoi tocate;
  • 100 ml supa de pui sau apa de la robinet, daca vi se pare compozitia prea vartosa;
  • 4-5 catei de usturoi;
  • un praf nuscoara;
  • un praf scortisoara;
  • un praf boia dulce, optional;
  • sare si piper negru proaspat macinat dupa gust;
  • pelicula alimentara, in care se va pune compozitia si se va fierbe intr-o cratita mare;
  • ata de canepa, optional

Nota:  Puteti folosi mix condimente pentru carnati sau sunca din comert fara conservanti

Mod de preparare Sunca de pui fiarta:

  1. Mai intai, se spala carnea de pui, se lasa la scurs sau se sterge cu un prosop de bucatarie; pulpele se dezoseaza, depieleaza si se dau prin masina de tocat cu sita mare.
  • Daca va doriti o sunca mai grasa si mai suculenta, dati si pielea de la o pulpa, pentru ca este mai grasa decat cea de pe piept sau 100-150 gr slanina de porc de casa.
Sunca de pu facuta acasa
sunca-de-pui.jpg

2. Pieptul de pui se taie  in doua, pe lung, apoi se taie fasii de 5 – 7 cm lungime si 1 – 1.3 cm grosime, ca pentru Beef stroganoff, cum se vede in poza de mai jos.

3. Se pun laolalta toate ingredientele, inclusiv, carnea tocata (pulpele) intr-un  castron mai mare si se amesteca bine cu mainile pana compozitia devine omogena, pentru a avea certitudinea, ca condimentele, vorbim despre aroma condimentelor, va patrunde si va aroma carnea.

Reteta sunca presata de pui
sunca-de-pui.jpg

Compozitia pentru Sunca de pui fiarta se da la rece…

4. Se acopera castronul/vasul cu pelicula alimentara si se da la frigider pentru 1-2 h., pentru o mai buna patrundere a aromei condimentelor si, pentru a obtine o Sunca de pui aromata, suculenta si absolut delicioasa si catifelata.

5. Dupa ce a stat compozitia la frigider 1-2 h. se scoate, se intinde pe masa de lucru pelicula alimentara, iar peste se intinde compozitia de carne, apoi se ruleaza, se rasucesc foarte bine capetele si se inoada sau se leaga cu ata de canepa sau ata de cusut.

  • Aveti mare grija ca sunca sa fie presata bine, uniforma si sa aiba cat mai putine pungute cu aer.

6. Se pune la fiert intr-o cratita mare in apa fierbinte, cand a dat in clocot se da flacara la mediu si se lasa sa fiarba 60-70 min., deoarece carnea de pui este mult mai frageda decat cea de curcan sau porc si nu necesita mult timp pentru a se face.

Cand va fi gata de consum Sunca?

Dupa ce Sunca de pui s-a racit se da din nou la frigider pentru, macar, 3-4 h, ideal ar fi peste noapte (12h.), deoarece se va lega bine gratie sucului lasat, dar si, a usturoiul si  va fi mai usor sa o feliati cu un cutit bine ascutit.

Noi nu am avut rabdare sa asteptam atata de timp si am scos-o mai repede de la frigider, insa nu am reusit sa taiem feliile mai subtiri, dupa cum se poate vedea in prima poza a articolului.

  • Asa ca, mai bine asteptati cateva ore bune inainte de a felia delicioasa sunca, mai ales, daca asteptati musafiri.

Pofta buna! Daca v-a placut reteta de astazi – Sunca de pui fiarta facuta in casa -, dati-ne un Share/Like. Multumim!

Click to rate this post!
[Total: 4 Average: 5]

Lasă un răspuns