Shaorma de pui cu ou prajit

Shaorma de pui cu ou

Shaorma de pui cu ou prajit
shaorma-de-pui.jpg

Reteta culinara Shaorma de pui cu ou prajit si salata din Categoria Mancaruri cu carne. Afla cum poti sa faci cea mai gustoasa si sanatoasa Shaorma de pui cu ou de casa. Mai jos ai reteta completa, cu poze, sfaturi si pasi de urmat.

Unul dintre cele mai apreciate preparate de tip fast food, Shaorma, poate fi pregatita si acasa cu de toate sau, mai bine zis, cu ce ai prin frigiderul tau. Ai nevoie doar de condimente pentru shaorma, piept de pui sau de curcan si oua.

Este reteta fetitei surorii mele, care ne rasfata din cand in cand cu cate o shaorma uriasa cu pui si ou prajit pe care nici nu o poti tine in mana la cat de  grea si  plina cu de toate este.

Shaorma sau Kebab este o reteta de origine arabeasca pe baza de felii subtiri de carne prajita la rotisor vertical cu condimente speciale si, care este servita intr-o lipie cu alte ingredinte simple, precum: cartofi prajiti, salata de varza alba, felii ceapa rosie, castraveti murati etc.

Shaorma de pui sau vita nu este chiar atat de nesanatoasa, cum considera multi dintre dvs., deoarece:

  • Desi, este considerata, cum am mentionat putin mai sus, un preparat de tip fast-food, lucrurile nu stau chiar atat de rau, deoarece carnea fiind prajita pe un rotisor vertical, grasimea se scurge jos, deci grasime practic nu va fi;
  • Daca este facuta pe baza de carne, legume si fara maioneza atunci chiar este un produs sanatos, insa consumat cu moderatie.

Este un praparat simplu, usor de facut si absolut delicios, daca ingedientele sunt bine echilbrate, de care nu te mai poti sa te saturi niciodata si, pe care il poti consuma cand iesi in oras cu prietenii.

Nu mai zic cat este de gustoasa Shaorma de pui cu ou, suculenta si, cel mai important, satioasa, care poate fi facute de cu seara si pastrata la frigider pana a doua zi dimineata, pentru a o putea lua la serviciu – pranzul ideal si satios -, care iti v-a da energie si chef de munca.

Nu am mai servit o Shaorma in oras de cativa ani buni, deoarece ultima data cand am luat am avut mare ghinion, nu era proaspata si avea un miros ingrozitor si luam frecvent din acea retea de Saormerii, asa ca, aveti mare grija de unde luati.

Cum sa faci cea mai buna Shaorma de pui cu ou prajit de casa?

Ingrediente Shaorma de pui:

  • 1 piept de pui sau 1/2 piept de curcan;
  • 4 oua;
  • 1 ceapa rosie mare;
  • 5-6 frunze salata verde;
  • 2-3 castraveti murati;
  • 2-3 rosii;
  • 1-2 castraeti proaspeti;
  • sare sau sos de soia si piper negru proaspat macinat dupa gust;
  • condimente pentru shaorma;
  • 1 lingurita boia dulce sau iute, optional;
  • 4 foii de lipie buna;
  • maioneza si sos de rosii sau ketchup dulce sau picant;
  • marar verde;
  • 2-3 fire ceapa verde;
  • 1/2 lingura ulei de masline etravirgin, pentru a frige pieptul de pui

Mod de preparare:

  1. Se spala si se taie cuburi, cum se poate observa in poza de mai jos, sau fasii ca pentru Beef stroganoff pieptul de pui, se ameste cu condimentele pentru shaorma si se pune la prajit in tigaia bine incinsa aamestecand din cand in cand.
shaorma-de-pui.jpg

2. Se curata, spala si se toaca legumele, mararul verde si castravetii murati, pentru a le avea pregatite, cand vom incepe asamblarea shaormei.

3. Pe fiecare lipie in parte asezam cate putin din legumele tocate anterior, presama putina sare si piper iar deasupra punem pieptul de pui fript, in asa fel, incat sa ajunga pentru cele 4 lipii.

Lipie de pui reteta mancaruricugust
lipie-de-pui-cu-ou.jpg

4. Prajim cele 4 oua incat sa obtimen ochiuri cu marginea rumena si crocanta, care vor da un gust si o textura destul de buna shaormei noastre.

Kebab de pui facuta in casa
kebab-de-pui-reteta.jpg

Asezonam cu sare si piper si impaturim lipiile

5. Asezonam cu sare, piper negru si boia dulce sau iute (optional), moaineza si ketchup, daca este cazul, impaturim lipiile foarte bine ca sa nu ne trezim, ca iese umplutura in timp cat le frigem pe tigaia bine incinsa sau gratar.

6. Frigem lipiile umplute in tigaia bine incinsa cate 2-3 min. pe fiecare parte sau pana se rumensc frumos capatand o nuanta aurie-maronie, cum se poate vedea in poza de mai sus. In caz ca, se lipesc de fundul tigaii, ungeti cu ulei.

Nota: Gatita acasa din ingrediente proaspete si a caror provenienta o cunoasteti, Shaorma, v-a fi foarte gustoasa si foarte usoara, in sensul, ca nu iti va cadea ca un pietroi la stomac, cum se intampla atunci cand consumati in oras.

!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Shaorma de pui cu ou prajit -, dati-ne un Share. Ajutati-ne sa crestem! Multumim!

Pentru a urmari si sustine activitatea noastra ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc. 

Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Hamburger de casa pe farfurie.

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 12 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...