reteta Tort de dovlecei cu smantana si usturoi

Tort de dovlecei

reteta Tort de dovlecei cu smantana si usturoi
tort-de-dovlecei.jpg

Reteta Tort de dovlecei cu smantana, rosii, usturoi si mult marar parfumat de vara  – un aperitiv pe baza de clatite de dovlecei din Categoria Aperitive si Salate de casa.

Afla cum sa faci cel mai delicios Tort de dovlecei cu smantana, rosii, usturoi si marar verde pe care trebuie sa il incercati numaidecat, daca nu ati avut ocazia sa il faceti pana acum.

Nu stiu cum dvs., insa noi o avem rau de tot cu dovlecii, am manca non stop in fiecare zi: dovlecei prajiti, dovlecei pane, blinele sau clatite din dovlecei, zacusca de dovlecei etc si tot nu ne-am satura la cat de gustosi sunt.

Astazi, va prezint una din retetele mele de Tort pe baza de clatite de dovlecei, si anume, Tort de dovlecei cu umplutura de smantana, rosii, usturoi si mult marar verde, cealalta reteta o voi posta cu o alta ocazie.

Deci, pe langa, torturile clasice dulci se pot face si torturi – aperitiv pe baza de legume, care pot avea pe post de umplutura: carne, ficat, branza, cascaval, peste, smantana etc.

Cateva sfaturi utile…

Asa ca, daca va plac dovlecei sau vinetele „Limba soacrei „ atunci, cu certitudine, vă va placea si aceasta reteta senzationala de Tort – aperitiv de dovlcei, care poate fi facut tot anul, deoarece dovlecei se gasesc si iarna, merge servit la orice petrecere sau aniversare.

Pentru ca, sa va reuseasca reteta, trebuie ca ingredientele, ma refer la legume, sa fie foarte proaspete, dar si, de smantana depinde in mare parte gustul acestui tort nemaipomenit de gustos si aromat.

Deci, cand mergeti in piata sa cumparati dovlecei incercati sa ii alegeti pe cei tineri si proaspeti, adica pe cei nu sunt foarte mari si lucesc frumos un indiciu clar, ca au fost recent culesi.

In nenumarate randuri mi s-a intamplat ca dovleceii cumparati din hepermarket sa fie mult mai gustosi si mai dulci decat cei cumparati din piata, asa ca, am incetat sa mai iau din piata.

Cum sa faci cel mai bun Tort de dovlecei cu smantana?

Tort de dovlecei – Ingrediente:

  • 3 dovlecei de marime medie;
  • 2 oua;
  • 1 ceapa medie sau 3 fire ceapa verde;
  • 4-5 catei de usturoi
  • 6 – 7 rosii medii de gradina ca sunt mult mai dulci si mai aromate decat cele pe care le gasim in supermaketuri;
  • 5-6 linguri faina alba de grau ( daca vi se pare compozitia prea moale, mai adaugati putina faina);
  • 300 -350 g smantana fermentata sau iaurt grecesc, daca evitati sa consumati smantana;
  • sare dupa gust;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 1 legatura mare marar verde;

Mod de peparare:

  1. In primul rand, se curata si se spala legumele, inclusiv mararul si ceapa verde, daca este cazul, pentru a le avea gata pregatitela si la indemana.
  2. Ceapa se toaca marunt sau poate fi data pe razatoare impreuna cu dovleceii. Rosiile se taie in doua, apoi se feliaza; mararul se toaca; usturoiul se da prin presa pentru usturoi sau pe razatoarea mica.
  3. Se taie capetele la dovlecei, apoi se dau pe razatoarea mare, deoarece dovleceii sunt mult mai fragezi decat, sa zicem, cartofii, si se gatesc mai repede.
  4. In bolul cu dovleceii rasi, adagam ouale, ceapa tocata, 1/2 din usturoiul dat prin presa, 1/2 din mararul verde, amestecam, si imediat adaugam faina; asezonam cu sare si piper negru dupa gust si se amesteca bine pana se omogenizeaza perfect.
  5. Adaugam cate un polonic din compozitia de dovlecei in tigaia, care a fost unsa cu putin ulei, care trebuie sa fie bine incins; prajim cate 2-3 min pe fiecare parte sau pana sau rumenit frumos.
Tort-aperitiv de dovlecei
tort-aperitiv-de-dovlecei.jpg

6. Scoatem clatitele de dovlecei pe o farfurie intinsa in care am asternut un prosop sau servetel de hartie, pentru ca, sa absoarba surplusul de ulei ramas dupa procesul de prajire.

7. Separat, intr-un bol sau castron de plastic sau emailat, se amesteca smantana cu restul de usturoi pisat, sare si piper negru dupa gust.

8. Se unge prima clatita cu acest amestec de smantana cu usturoi iar peste se pun rosiile feliate, urmate de a doua clatita si tot asa pana epuizam toate clatitele, rosiile si smantana.

  • Iar deasupra, deliciosul Tort de dovlecei, se orneaza cu smantana cu usturoi, rosii si mult marar verde parfumat.
Tort de dovlecei cu smantana si rosii
tort-de-dovlecei.jpg

Cateva recomandari pe care sa le vedeti pe blogul nostru. Sprijiniti blogul!

!!! Daca v-a fost de folos reteta de astazi – Tort de dovlecei -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Pentru a urmari si sustine activitatea noastra ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc. 

Totodata, va recomandam sa vedeti si alte doua retete ale noastre:

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 18 Average: 4.8]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...