Ciorba de legume reteta

Ciorba de legume

Ciorba de legume reteta
ciorba-de-legume.jpg

Reteta Ciorba de legume reteta simpla de post pe baza de legume din Categoria Ciorbe si supeVezi, cum poti sa faci cea mai buna Ciorba de legume de post si de ce ingrediente ai nevoie mai exact.

Dupa toate preparatele grele pe baza de porc pe care le-am consumat de Craciun si Anul Nou cred ca merge o Supa de legume cu cartofi si mult marar verde.

Insa, poate fi gatita si in perioada postului, deoarece este foarte gustoasa, aromata si satioasa in acelasi timp si care va ajuta la diversificarea meniului de post, care, in general, se bazeaza pe fasole si cartofi.

De obicei, gatesc aceasta ciorba cu ulei de masline extravirgin in care obisnuiesc sa calesc legumele, mai putin cartofii, pentru ca, sa fie mai aromata, respectiv mai gustoasa si mai satioasa avand in vedere, ca este facuta fara carne.

Cum se face cea mai buna Ciorba de legume cu cartofi?

Ingrediente:

  • 1 ceapa galbene mare;
  • 1 morcov mare;
  • 2-3 catei de usturoi, optional;
  • 1 ardei sau gogosar mare;
  • 2-3 cartofi medii;
  • 1 dovlecel mediu;
  • 1 radacina patrunjel sau pastarnac;
  • 1/4 radacina de telina;
  • 1 foaie de dafin;
  • sare dupa gust;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 1 legatura mica marar sau patrunjel verde;
  • leustean, optional;
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin;
  • 2.5 l apa de la robinet sau apa plata;
  • bors dupa gust, optional

Mod de preparare:

  1. In primul rand, se curata, se spala si toaca cubulete mici legumele, mai putin cartofii pe care ii vor taia cubulete mai mari.
  2. Intr-o cratita cu fundul gros, se soteaza 2-3 min. legumele in uleiul de masline, apoi se adauga: cartofii taiati cubulete, foaia de dafin, un praf de sare si piperul negru.
  3. Imediat, se adauga apa de la robinet si se lasa pana da in clocot, apoi se mai lasa alte 7-9 min sau pana se fac cartofii, adica au trecut testul furculitei.
Ciorba de legume reteta de post
ciorba-de-legume.jpg

4. Se adauga borsul dupa gust si se potriveste de sare si piper, daca mai este cazul.

5. Se acopera partial cratita cu un capac potrivit ca marime si se mai lasa alte 2-3 min, apoi se adauga mararul verde, se opreste aragazul, se acopera cratita cu capacul si se lasa sa se odihneasca 5 min.

!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Ciorba de legume -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Supa crema de dovleac cu chimen.

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 5 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...