Chiftelute bavareze cu maghiran reteta

Chiftelute bavareze cu maghiran

Chiftelute bavareze cu maghiran reteta
chiftelute-bavareze.jpg

Reteta Chiftelute bavareze cu maghiran, mustar si patrunjel verde exceptional de gustoase din Categoria Mancaruri cu carne. Specific Germania. Intra sa vezi, cum poti sa faci cele mai bune Chiftelute bavareze cu maghiran si mustar.

Este o reteta simpla, usor de preparat si tare gustoasa pe care ar trebui sa o incercati numaidecat atunci cand v-ati saturat de clasicile chiftelute de porc si va doriti ceva nou, aromat si gustos. O sa va placa!

Chiftelutele, chifelele sau piftelele pot fi facute din orice tip de carne: porc, pui, curcan, manzat, mix de carne, iepure, ficatei, peste, cartofi, vinete coapte, varza etc. si vor fi la fel de gustoase si aromate ca si cele clasice.

Cum sa faci cele mai bune Chiftelute bavareze cu maghiran?

Ingrediente:

  • 800 g carne tocata mixa vita-porc;
  • 1 ceapa rosie mare;
  • 2 oua;
  • 2 felii paine de ieri;
  • 2-3 catei de usturoi;
  • 1 lingurita mustar de calitate;
  • sare dupa gust (cca 1/2 lingurita);
  • 1/2 lingurita maghiran deshidratat;
  • 1 legatura mica patrunjel verde;
  • 100 ml lapte integral pentru a inmuia painea veche;
  • 20 g unt;
  • ulei de floarea soarelui sau ulei de palmier pentru prajit

Mod de preparare:

  1. In primul rand, se curata, spala si toaca marunt ceapa si usturoiul; se curara, spala si toaca patrunjelul verde, pentru a-l avea gata pregatit si la indemana pentru mai tarziu.
  2. Se calesc in unt ceapa si usturoiul pana ceapa devine usor sticloasa. Nu lasati sa se arda, ca vor da un gust amarui si nu chiar placut chiftelutelor.
  3. Se inmoaie feliile de paine in laptele integral.
  4. Intr-un bol de sticla sau castron emailat mai mare se adauga laolalta carnea tocata si restul ingredientelor, inclusiv ouale, ceapa prajita si painea stoarsa, si se amesteca bine pana la omogenizare.
  5. Se inmoaie mainile in apa si se formeaza chiftelutele cat de cat egale ca si dimensiune si se asaza pe un fund de lemn presarat cu faina de grau ca sa nu se lipeasca.
Reteta Chiftelute bavareze cu maghiran
chiftelute-bavareze.jpg

6. Se prajesc in uleiul bine incins cate 3-4 min. pe fiecare parte sau pana se rumenesc frumos, cum se poate observa in poza de mai sus.

Nota: In Germania chiftelutele se servesc cu salata de cartofi, insa noi le servim cu piure pufos de cartofi si salata de sfecla rosie, salata de varza rosie sau varza murata.

!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Chiftelute bavareze cu magiran -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Pentru a urmari si sustine activitatea noastra ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc. 

Totodata, va recomandam sa vedeti si alte doua retete ale noastra:

Gasiti mult mai multe retete pe blogul nostru: https://www.mancaruricugust.ro

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 5 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...