Biscuiti spritati cu unt reteta copilariei

Biscuiti spritati cu unt

Biscuiti spritati cu unt reteta copilariei
biscuiti-spritati.jpg

Reteta Biscuiti spritati cu unt si smantana sau Piscoturi cu unt reteta indragita din copilarie a multora dinte noi din Categoria dulciuri de casa. Intra sa vezi, cum poti sa faci cei mai buni Biscuiti spritati cu unt reteta bunicii.

In prezent exista multe sortimente de biscuti care mai de care, insa, cand merge vorba de Biscuitii spritati ni se lasa gura apa, deoarece multe amintirile frumoase din copilarie sunt legate anume de acesti biscuti simpli, sfaramiciosi si foarte gustosi.

Fiecare dintre dvs. aveti, probabil, cate o reteta a mamei sau bunicii scrisa intr-un caietel vechi cu paginile ingalbenite de timp sau batuta la masina de scris.

Una dintre cele mai importante inventii moderne, care a stat la baza procesului de comunicare mai bine de doua secole, vorbeam despre masina de scris, am si eu cateva retete de ale bunicii batute la masina de scris.

Indiferent pe ce o aveti scrisa, va amintesc, ca vorbeam despre reteta de biscuiti spritati, cu siguranta, o pastrati intr-un locsor sigur, unde copii nu ai voie sa isi bage nasucul chiar daca si-ar dori acest lucru.

[adinserter name=”Postari/Paragraf”]

Prin ce se deosebesc Biscuitii spritati de alti biscuiti?

Ceea ce ii deosebeste de alti biscuiti de casa este faptul ca sunt facuti la masina de tocat carne, sunt sfaramiciosi si, de obicei, sunt facuti pe baza de unt sau untura si smantana.

Ei bine, si biscuitii Petit Beurre de casa sunt facuti pe baza de unt de 82% grasime, insa atat gustul cat si textura sunt total diferite de cele ale biscuitilor spritati. Canteaza foarte mult si cat este framantat aluatul.

Cat se framanta biscuitii spritati ca sa iasa fragezi si sfaramiciosi?

Aluatul pentru acest tip de biscuiti, vorbim aici despre cei spritati facuti la masina de tocat carne, practic, nu se framanta, ci se freaca intre degete pana se amesteca faina cu untul si restul ingredientelor

Nu trebuie framantat mult, nici macar 5 min., mai degraba adunat, deoarece, in primul rand, se va topi untul de la caldura manii si, in al doilea rand, se va activa glutenul aluatul devenind unul lipicios si nu ne dorim acest lucru.

Deci, aluatul nu se framanta, ci, mai degraba, se aduna si amesteca cu ajutorul unei mani pana s-au amestecat bine ingredientele si aluatul s-a legat, apoi se da la rece pentru min. 40-60 min.

Daca va grabiti si nu aveti timp si chef sa asteptati atat atunci puneti aluatul intr-un pachetel de plastic sau il infasati in pelicula alimentara si il dati pentru 10-15 min la congelator.

  • Daca veti tine aluatul la congelator, va fi mult mai usor sa il dati prin masina de tocat, adica nu se va lipi de val.

Cati biscuiti voi iesi dintr-o portie?

Dintr-o portie vor iesi 2 tavi mari de la cuptor, adica o farfurie mare intinsa cu 54-56 de biscuiti gustosi, cu aroma de unt si sfaramiciosi, care se topesc in gura.

Se poate inlocui untul cu untura sau margarina?

Sigur, ca da. Daca locuiti la tara si aveti untura de casa atunci puteti folosi cu incredere, deoarece untul este foarte scump si nu oricine si-l permite, insa, ii puteti face si cu margarina.

  • Sa nu uitam ca cei din comert sunt facuti cu ulei de palmier, asa ca…

Cum se fac cei mai buni Biscuiti spritati cu unt si smantana?

Ingrediente:

  • 250 gr unt 82% grasime;
  • 1 ou;
  • 1 pahar zahar tos (noua ne plac mai dulci, insa dvs. puteti adauga mai putin zahar, de exemplu, de un deget sau doua sa nu fie plin paharul);
  • 3 linguri cu varf smantana grasa 20-25 % grasime;
  • cca 3.5 pahare faina alba de grau de tip 000;
  • un varf de cutit de sare iodata, deoarece la aceasta reteta se foloseste mult unt, care este foarte gras si mai bine este sa adaugam un pic de sare ca sa nu ni se aplece;
  • 1 lingurita praf de copt, optional, deoarece merg facuti si fara praf de copt;
  • 2 pachetele zahar vanilat sau 1 lingurita esenta de vanilie;
  • zahar pudra (noua ne plac fara zahar pudra)

Mod de preparare:

  1. In primul rand, luam un bol de sticla si combinam ingredientele uscate: faina de grau si praful de copt si il dam deoparte (bolul), deoarece vom avea nevoie putin mai tarziu.
  2. Frecam oul cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare, apoi adaugam smantana fermentata, amestecam pana se omogenizeaza. Taiem untul bucatele de 1×1 cm.
  3. Imediat, varsam faina cu praful de copt iar deasupra adaugam bucatelele de unt. Amestecam si adunam aluatul cu ajutorul unei mani pana nu se mai lipeste de degete.
  4. Acoperim bolul cu pelicula alimentara si il dam la frigider pentru 40-60 min sau la congelator pentru 10-15 min. daca nu aveti rabdare sa asteptati atat.
  5. Atasam garnitura pentru biscuiti la masina de tocat carne si infiletam bine ca sa nu iasa aluatul prin parti, ca nu ne dorim acest lucru.
Reteta Biscuiti spritati la masina de tocat carne
biscuiti-spritati.jpg

6. Scoatem aluatul din frigider sau congelator, rupem si punem cate un bot de aluat in cuva masinii de tocat si rotim manivela pana incep sa iasa biscuitii. Taiem biscuitii cu ajutorul unui cutit sau cu mana, cum ii rup eu.

7. Asternem foaie de pergament la fundul tavii pentru copt si aranjem biscuitii lasand spatii intre, cum se poate vedea in poza de mai jos.

8. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180-190 C pentru 15 – 18 min, depinde ce tip de cuptor aveti in gospodarie. Oricum, sa nu ii lasati nesupravegheati!

Reteta Biscuiti spritati cu unt la masina de tocat
biscuiti-spritati-cu-unt.jpg

Cum se servesc Biscuitii facuti la masina de tocat?

Ca si marea majoritate a biscuitilor, pot fi serviti ca atare sau pudrati cu zahar pudra alaturi de o cana cu ceai, lapte, cacao cu lapte, kefir etc.

9. Dupa ce sunt scosi de la cuptor se lasa sa se raceasca putin, apoi se presa deasupra zaharul pudra cu ajutorul unei site mici sau pot fi consumati ca atare, cum ii consumam si noi, de altfel.

!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Biscuiti spritati cu unt -, dati-ne un Share. Multumim! Pentru a urmari si sustine activitatea noastra ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc. 

Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta nostra de Gofre belgiene cu unt si smantana, Vafe sau Waffles ideale pentru micul dejun si nu numai.

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 7 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...