Gnocchi de dovleac cu ricotta si mac reteta italiana

Gnocchi de dovleac cu ricotta

Gnocchi de dovleac cu ricotta si mac reteta italiana
gnocchi-de-dovleac.jpg

RetetaGnocchi de dovleac cu ricotta, unt, parmezan si mac reteta originala italiana reteta unei bunicute din Italia din Categoria Paste/Mancare italiana. Intra sa vezi, cum poti sa faci cele mai bune Gnocchi de dovleac cu ricotta, unt si parmezan.

Cum am mentionat mai sus, aceasta retete veritabila de Gnocchi de dovleac cu ricotta o am de la o bunicuta in varsta de 98 de ani din Italia, deci, este o reteta de familie veche mai bine de 100 de ani.

Mai colaboram din cand in cand cu persoane din alte tari, carora le face mare placere sa ne ajute si sa isi impartaseasca retetele fara sa primeasca nimic altceva in schimb.

Gnocchi sunt niste „galusti”, care se prepara, de obicei, din piure de cartofi si faina de grau la care se poate adauga piure de: dovleac, spanac etc. si care pot fi consumate cu unt si parmezan ras sau cu orice tip de sos.

Bine, in loc de faina puteti adauga gris sau combinat faina si gris, insa gustul va fi total diferit de cel al gnocchi clasice cu dovleac, mai degraba vor avea un gust asemanator cu cel al galustelor de gris.

  • Pentru a afla mai multe despre aparitia retetei de gnocchi, dati click aici

Cum se fac cele mai bune Gnocchi de dovleac cu ricotta, unt, parmezan si mac?

Ingrediente:

  • 400 gr. dovleac placintar;
  • 150 gr. ricotta, urda sau branza dulce de vaci, daca nu aveti de unde cumpara ricotta;
  • 2 oua;
  • cca 150 gr faina alba superioara de grau de tip 000;
  • 1/3 lingurita sare iodata (dupa gust);
  • un praf nucsoara proaspat macinata;
  • un praf de piper negru proaspat macinat;
  • 20 gr unt 82% grasime;
  • parmezan ras;
  • mac pentru ornat

Mod de preparare:

  1. In primul rand, se spala, se curata de coaja si seminte dovleacul, apoi se taie in cuburi si se pune la fiert in 2 l de apa in care a fost agaugat un praf de sare.
  2. Cand dovleacul este deja fiert se strecoara apa in care a fiert si se lasa sa se raceasca putin.
Reteta italiana Gnocchi
gnocchi.jpg

3. Dupa ce s-a racit, se varsa intr-o farfurie sau bol si se paseaza cu ajutorul unei furculite de inox pana obtinem un piure cat de cat fin, cum se poate vedea in poza de mai jos.

  • Insa, il puteti da si prin sita, daca nu vreti sa gasiti bucati de dovleac in galusti, insa noua ne plac asa mai rustici.
Retete Gnocchi cu ricotta
gnocchi-de-dovleac.jpg

4. Intr-o cratita mare se pun la fiert 2.5 l cu 1/3 lingurita sare in care va urma sa fiarba gnocchi.

5. Intr-un bol mare, se bat ouale pana se formeaza o spuma alba deasupra, apoi se adauga: ricotta, sare, piper, nucsoara si se amesteca bine pana la omogenizare.

6. Imediat, se adauga piureul de dovleac, se amesteca bine pana se incorporeaza complet, apoi se adauga treptat faina, cu ajutorul unei site, nu de alta, dar sa nu se formeze cocoloase.

  • Aluatul (coca) trebuie sa fie unul mai moale, dupa cum se poate vedea si in poza de mai jos, si nu vartos, cum se face, de obicei, pentru gnocchi clasici de cartofi.
Reteta Gnocchi de dovleac cu ricotta si parmezan
gnocchi-de-dovleac-cu-ricotta.jpg

Cum se fac gnocchi?

7. Dupa ce a dat apa in clocot, se ia cate un gnocchi, cu ajutorul unei lingurite, care a fost inmuiata in apa pentru ca sa nu se lipeasca, din compozitie si se da drumul in apa; se procedeaza asa pana ce compozitia se epuizeaza in totalitate.

  • Acest procedeu trebuie executat cat mai rapid, pentru ca, toate galustele sa fie gata in acelasi timp si sa nu ne trezim, ca unele sunt rasfierte si alte inca nefierte si tari la mijloc.

8. Se lasa sa fiarba 2-3 min sau pana galustele se ridica la suprafata, dovada, ca sunt deja gata.

9. Se scopt cu ajutorul unei spumiere sau se strecoara, se adauga untul, parmezanul rasa si semintele de mac si se scutura cratita pana se amesteca bine.

  • Este mai bine sa scuturati cratita, decat sa amestecati cu ajutorul unei linguri, pentru ca sa nu se dezintegreze galustele, ci sa ramana intregi si aspectuoase.

Cum se servesc Gnocchi de dovleac cu ricotta?

Irezistibilele Gnocchi cu ricotta se servesc, de obicei, cu unt, parmezan ras si seminte de mac, cum se poate vedea in poza de sus, insa pot fi servite cu unt si salvie, sos de smantana, sos bechamel, sos ragu, sos de rosii etc.

IMPORTANT! Daca v-a placut reteta de astazi – Gnocchi de dovleac cu ricotta -, dati-ne un Share. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si alta reteta a noastra: Spaghetti cu sos Ragu si capere.

Pentru a urmari si sustine activitatea noastra, pentru a va bucura cu noi si noi retete, ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 7 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...