Cand a aparut reteta de gnocchi?
Sa trecem la reteta…
Cum se pot face cele mai bune Gnocchi cu sos din carne de pui?
Ingrediente:
Pentru gnocchi:
- 3 cartofi mari (350 gr.);
- 200 gr faina alba de grau de tip 000;
- 1 ou;
- 1 lingurita de unt ;
- 1 lingura de lapte integral;
- sare dupa gust;
Pentru sos:
- 400 gr carne de pui (am folosit pulpe superioare de pui, deoarece sunt mai gustoase, decat pieptul de pui);
- 1 morcov mare;
- 1 ardei gras rosu;
- 1 lingura pasta de tomate;
- 1 cana cu bulion;
- 1 foaie de dafin;
- sare dupa gust;
- piper negru proaspat macinat
- 1 lingura de ulei de masline;
- 1 legatura de marar verde.
Gnocchi cu sos – Mod de preparare:
1. Mai intai punem cartofii la fiert, dupa ce i-am curatat cartofii de coaja, spalam si taiat, in apa, in care am adaugat un praf de sare. Sa nu uitati sa alegeti spuma, care se formeaza pe parcurs!
2. Cat fierb cartofii, curatam si spalam legumele, apoi, le tocam: ceapa – cubulete mici, morcovii – rondele si ardeii – fasii. Carnea de pui o taiem cubulete potrivite.
3. Dupa ce cartofii au fiert, scurgem apa si ii zdrobim/pasam pana obtinem o pasta fina. Lasam sa se raceasca.
- Daca vom adauga oul cat este piureul fierbinte, atunci se va face jumari si, nu ne dorim acest lucru. Oul are rolul de a lega compozitia.
4. Dupa ce cartofii s-au racit, punem pe foc o oala in care am adaugat 2 l de apa si 1/2 lingurita de sare. In aceasta oala vom fierbe gnocchi.
Cum se fac hnocchi?
5. In piure adaugam oul, untul si laptele integral si amestecam bine, pana se incorporeaza totul, apoi, incepem sa adaugam, treptat, faina amestacand cu ajutorul unei linguri sau cu mana.
- Va rezulta un aluat fin, nu atat de vartos, decat cel pentru taiteii de casa.
6. Presaram faina pe masa de lucru, pentru ca aluatul fiind unul mai moale, are tendinta de a se lipi de masa. Din aluat vom taia bucati de marimea unei caise, fiecare bucata de aluat o vom intinde, cu ajutorul mainelor, pana obtinem un rulou de aluat de cca 1,5 cm in diametru.
9. Cand apa din oala a dat in clocot, adaugam gnocchi si lasam sa fiarba cca 5-6 min sau pana se ridica la suprafata, dovada ca sunt deja gata. Apoi, ii strecuram, ii varsam in cratita si adaugam untul si parmezanul ras.
Montarea preparatului pe farfurie…
11. La final, adaugam mararul tocat fin, oprim aragazul, acoperim oala cu un capac potrivit si lasam sa se odihneasca min 5 min, inainte de a putea monta deliciosul preparat pe farfurie.
!!! Daca v-a placut retet de astazi – Gnocchi cu sos din carne de pui -, dati-ne un Share. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si alte doua retete ale noastre:
Pofta buna!