Ciorba de loboda cu pui si dreasa cu ou

ciorba-de-loboda.jpg
Ciorba de loboba cu pui si dreasa cu ou, din Categoria Ciorbe si supe, este printre preferatele mele. Este o ciorba plina de vitamine, usoara, dietetica si foarte gustoasa, de care nu te mai poti satura (am mancat 2 foarfurii).
Ciorba de loboda se poate consuma, atat calda, cat si rece, insa indicat este sa se consume calda, deoarece aduce mai multe beneficii organismului nostru, decat daca este consumata rece.

Ciorba de loboda este perfecta, pentru zilele de post, gatita fara carne, fireste, totodata, este indicata in diete si cure de slabire.

Cum se face Ciorba de loboda?

Ingrediente:

  • 1/2 pui;
  • 2 legaturi zdravene de loboda;
  • 1 legatura de ceapa verde;
  • 2 morcovi;
  • 1 radacina de patrunel sau pastarnac;
  • 1 foaie de dafin;
  • 500 ml bor;
  • 1 ou;
  • sare;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 1 legatura de marar verde

Mod de preparare:

1. Mai intai, se parleste si transeaza puiul, in bucati potrivit de mari, apoi, se spala sub jetul de apa rece, pentru a indeparta urmele de sande ramase la interior.

2. Se pune, carnea, la fiert intr-o cratita cu 2,5 – 3 l apa de la robinet. Cu ajutorul unei spumiere se va alege spuma, care se formeaza pana in momentul fierberii. dupa ce a dat in clocot si a fost aleasa spuma, adaugam foaia de dafin si piperul negru si lasam sa fiarba la foc mediu.

3. Cat fierbe carnea, se toaca legumele, care au fost curatate si spalate, intre timp, pentru a indeparta orice urma de pamant; morcovii – rondele, ceapa verde se toaca marunt, separat, partea alba de cea verde (codite), care se va adauga la sfarsit; radacina de patrunjel – cubulete.

4. Dupa 5-10 min., se adauga legumele, care au fost tocate anterior. Se va adauga doar partea alba a cepei, partea verde, cozile, fiind mai fragede, se vor adauga la sfarsit, pentru a  pastra o mai mare parte din vitamine si minerale, dar si aroma proaspata.

ciorba-de-loboda.jpg
5.  Se lasa sa fiarba alte 7-10 min., deoarece legumele fierb foarte repede, apoi, se adauga borsul; cand a dat in clocot se adauga coditele de ceapa verde si loboda, care a fost spalata cu atentie si tocata grosier se lasa sa mai fiarba alte 1-2
6. Intr-o ceasca, se bate oul cu un praf de sare, cu ajutorul unei furculite, apoi, se adauga in supa, urmat de sare, dupa gust,  si mararul tocat fin; se lasa sa dea un clocot si se opreste focul. Ciorba este gata!
Pofta buna!
Please follow and like us:
error0
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)