Ciorba de loboda cu pui si zdrente de ou

Ciorba de loboda cu pui si dreasa cu ou

Ciorba de loboda cu pui si zdrente de ou
ciorba-de-loboda.jpg

Ciorba de loboda cu pui si dreasa cu ou din Categoria Ciorbe si supe este printre preferatele mele. Intra sa vezi, cum poti sa faci cea mai buna Ciorba de loboda cu pui si dreasa cu ou.

Ciorba de loboda se poate consuma, atat calda, cat si rece, insa indicat este sa se consume calda, deoarece aduce mai multe beneficii organismului nostru, decat daca este consumata rece.

Este o ciorba plina de vitamine, usoara, dietetica si foarte gustoasa de care nu te mai poti satura (am mancat 2 foarfurii) perfecta, pentru zilele de post, gatita fara carne, fireste, totodata, este indicata in diete si curele de slabire.

Cum se face cea mai buna Ciorba de loboda?

Ingrediente:

  • 1/2 pui;
  • 2 legaturi zdravene de loboda;
  • 1 legatura de ceapa verde;
  • 2 morcovi;
  • 1 radacina de patrunel sau pastarnac;
  • 1 foaie de dafin;
  • 500 ml bor;
  • 1 ou;
  • sare dupa gust;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 1 legatura de marar verde

Ciorba de loboda cu pui – Mod de preparare:

1. Mai intai, se parleste si transeaza puiul, in bucati potrivit de mari, apoi, se spala sub jetul de apa rece, pentru a indeparta urmele de sande ramase la interior.

2. Se pune, carnea, la fiert intr-o cratita cu 2,5 – 3 l apa de la robinet. Cu ajutorul unei spumiere se va alege spuma, care se formeaza pana in momentul fierberii. dupa ce a dat in clocot si a fost aleasa spuma, adaugam foaia de dafin si piperul negru si lasam sa fiarba la foc mediu.

3. Cat fierbe carnea, se toaca legumele, care au fost curatate si spalate, intre timp, pentru a indeparta orice urma de pamant; morcovii – rondele, ceapa verde se toaca marunt, separat, partea alba de cea verde (codite), care se va adauga la sfarsit; radacina de patrunjel – cubulete.

4. Dupa 5-10 min., se adauga legumele, care au fost tocate anterior. Se va adauga doar partea alba a cepei, partea verde, cozile, fiind mai fragede, se vor adauga la sfarsit, pentru a  pastra o mai mare parte din vitamine si minerale, dar si aroma proaspata.

ciorba-de-loboda.jpg

Cat fierb legumele, batem oul cu un praf de sare…

5.  Se lasa sa fiarba alte 7-10 min., deoarece legumele fierb foarte repede, apoi, se adauga borsul; cand a dat in clocot se adauga coditele de ceapa verde si loboda, care a fost spalata cu atentie si tocata grosier se lasa sa mai fiarba alte 1-2
6. Intr-o ceasca, se bate oul cu un praf de sare, cu ajutorul unei furculite, apoi, se adauga in supa, urmat de sare, dupa gust,  si mararul tocat fin; se lasa sa dea un clocot si se opreste focul. Ciorba este gata!
!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Ciorba de loboda cu pui si dreasa cu ou -, dati-ne un Share. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si alte doua retete ale noastre:
Pofta buna!
Click to rate this post!
[Total: 6 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...