Tocana din ciocanele de pui, cu usturoi verde

tocana-din-ciocanele-de-pui.jpg

Tocana de ciocanele de pui cu usturoi verde din categoria Mancaruri cu carne. Cum sa faci cea mai gustoasa Tocana de ciocanele cu usturoi verde. Aceasta minunata reteta de Tocana din ciocanele o am de la verisoara mea.

Este o reteta simpla, foarte gustoasa si cu o aroma deosebita, data de usturoiul verde, dar si de celelalte legume folosite, de altfel.

Ca garnitura la acesta tocanita din ciocanele de pui, se poate servi: piure de cartofi, piure de telina, macaroane, galuste sau orez pufos etc.

Ingrediente:

  • 8 ciocanele de pui;
  • 2 morcovi;
  • 2 ardei grasi;
  • 3 rosii;
  • 2 legaturi de ceapa verde;
  • 3 fire de usturoi verde;
  • 2 linguri de bulion;
  • 1 cana de bulion;
  • 1 foaie de dafin;
  • sare;
  • piper negru;
  • 1 legatura de marar verde;
    1 lingura ulei de masline;

Mod de pregatire:

  1. Ciocanele de pui se parlesc pe flacara de la aragaz, apoi, se curata de  puful ramas, pe alocuri.
  2. Se curata si se spala bine legumele, pentru ca, sa nu ramana pamant, apoi, se toaca: ceapa si usturoiul verde se toca fin; morcovii se dau pe razatoarea mare sau se toaca cubulete mici; ardeii se toca fasii; rosiile se taie cubulete mici sau, la fel, se pot da pe razatoarea mare.
  3. Se ia un ceaun de fonta, se adauga uleiul de masline si cand uleiul s-a incins, se soteaza ceapa si usturoiul verde., doar pana ceapa devine translucida.
tocana-din-ciocanele-de-pui.jpg
4. Se adauga si restul legumelor, se mai calesc alte 3-5 min., amestecand din cand in cand, pentru ca, legumele sa nu se lipeasca de fundul ceaunului, apoi se adauga pasta de tomate si ciocanelele; se amesteca si lasa  alte 5 min.
tocana-din-ciocanele-de-pui.jpg

5.  Se dauga rosiile, care au fost taiate cubulete, bulionul, foaia de dafin, piperul negru si sare dupa gust.

  • Daca va plac mancarurile picante,  atunci puteti adauga un varf de ardei iute sau boia de adrei iute;
  • Rosiile proaspete si bulionul le puteti inlocui cu rosii de la conserva, insa gustul nu v-a fi la fel de bun.

6. La final, se adauga mararul tocat, se lasa sa dea un clocot, se opreste aragazul; Se acopera ceaunul cu un capac si se lasa sa se odihneasca, macar, 5 min. inainte de servire.

Pofta buna! Dati-ne un Share, sprijiniti blogul! Multumim!

Please follow and like us:
error0
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)