Orez cu ciuperci si legume reteta mancaruricugust

Orez cu ciuperci si legume

Orez cu ciuperci si legume reteta mancaruricugust
orez_cu_ciuperci.jpg

Reteta Orez cu ciuperci si legume sau Pilaf cu ciuperci si legume – reteta vegetariana simpla si sanatoasa din Categoria Retete cu ciuperci / Mancare de post si mancare vegetariana.

Intra acum sa vezi, cum poti sa faci cel mai bun Orez cu ciuperci si legume – reteta vegana simpla si sanatoasa -, care poate fi facut atat cu carne, cat si de post, adica vegetarian.

Introducere

Orezul cu ciuperci și legume este o rețetă ușoară și delicioasă, potrivită atât pentru vegetarieni, cât și pentru non-vegetarieni, adica poate fi facuta atat cu carne, cat si fara carne.

Acest fel de mâncare simplu si gustos este plin de nutrienți și proteine, iar legumele proaspete îi oferă o aroma naturala, un gust delicios și o textură crocantă.

Această rețetă este foarte ușor de preparat și este perfectă pentru o cină rapidă sau pentru o masă de prânz sănătoasă. Așadar, haideți să vedem cum să pregătim această delicioasă rețetă de orez cu ciuperci și legume.

Cum să gătești cel mai bun Orez cu ciuperci si legume delicios, plin de proteine și fibre naturale?

Orezul cu ciuperci și legume este o rețetă ușoară și delicioasă, potrivită atât pentru vegetarieni, cât și pentru non-vegetarieni. Acest fel de mâncare este plin de nutrienți și proteine, iar legumele proaspete îi oferă un gust delicios și o textură crocantă.

Această rețetă este foarte ușor de preparat și este perfectă pentru o cină rapidă sau pentru o masă de prânz sănătoasă. Așadar, haideți să vedem cum să pregătim această delicioasă rețetă de orez cu ciuperci și legume.

Ingrediente:

  • 500 gr ciuperci Champignon, conserva ciuperci in ulei, ciuperci marinate ( folosit ciupeci in ulei);
  • 1 cană de orez cu bobul rotund sau lung;
  • 3 căni apă de la robinet sau supa de pui sau de legume, daca tineti post;
  • 1 ceapă mare, tocată;
  • 1 morcov mediu;
  • 1 dovlecel mic;
  • 1 foaie de dafin;
  • sare dupa gust;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 1 lingura de ulei de măsline extravirgin sau ulei de floarea soarelui;
  • 1 legatura marar verde

Orez cu ciuperci si legume – Mod de preparare:

  1. In primul rand, se spala si se da deoparte orezul pentru mai tarziu, cand va fi adaugat peste legumele sotate.
  2. Se curata, se spala si se toaca cubulete legumele; mararul se spala si se toaca marunt.
  3. Se soteaza legumele 2-3 min, doar cat sa se inmoaie putin, sau pana ceapa devine usor sticloasa in uleiul de masline, se adauga ciupercile si se mai lasa alte 2-3 min, apoi se adauga orezul, care a fost spalat mai inainte.
  4. Se adauga un praf de sare, piperul negru, foaia de dafin si se amesteca bine, apoi se toarna apa sau supa de pui sau legume si se lasa sa fiarba la foc mediu cca 15-17 min sau pana este orezul gata fiert.
  5. Se  potriveste de sare si piper, se adauga mararul cat, se amesteca si se lasa sa dea un clocot.
  6. Se acopera ceaunul cu un capac potrivit si se lasa sa se odihneasca si ca sa aiba timp suficient ca sa absoarba toata zeama devenind astfel un orez pufos si delicios.
Pilaf cu ciuperci si legume reteta gustoasa
orez-cu-ciuperci.jpg

Orez cu ciuperci si legume sau Pilaf cu ciuperci – Sugestii

Această rețetă poate fi adaptată în funcție de gustul și preferințele dvs. De exemplu, puteți adăuga și alte legume, cum ar fi: fasolea, mazărea sau broccoli.

În plus, puteți înlocui orezul alb cu orezul brun sau orez salbatic, dacă preferați acesta. De asemenea, puteți adăuga și alte condimente, cum ar fi cimbrul sau turmericul, pentru un gust mai intens și o aromă mai diferita de cea a Pilafului clasic..

Concluzie

In concluzie se poate spune, ca Orezul cu ciuperci și legume este o rețetă sănătoasă, plină de proteine și nutrienți. Este ușor de pregătit și perfect pentru o cină rapidă sau pentru o masă de prânz sănătoasă.

Puteți adapta rețeta în funcție de preferințele dvs., adăugând alte legume sau condimente pentru a obține un gust unic și delicios. Savurați această rețetă minunată de orez cu ciuperci și legume, plină de arome și nutrienți!

Reteta Orez cu ciuperci si legume reteta gustoasa
orez-cu-ciuperci.jpg

Cum se poate servi Orezul cu ciuperci si legume?

Orezul cu ciuperci poate fi servit ca atare, daca tineti post, ca este foarte gustos, aromat si satios, sau alaturi de o salata de sezon si/sau carne, sau peste la gratar.

Am servit acest delicios Orez cu ciuperci si legume cu carnati proaspeti facuti la gratar, Adjika de casa si salata verde cu ridichi si castraveti proaspeti.

Orez cu ciuperci si lgume - reteta gustoasa si sanatoasa
orez-cu-ciuperci.jpg

!!! Daca v-a fost de folos articolul de astazi – Orez cu ciuperci -, dati-ne un Share sau Like ca sa o vada si prietenii dvs. Multumim!

Pentru a urmari si sustine activitatea noastra, pentru a va bucura cu noi si noi retete, ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.

Totodata, va recomandam sa vedeti si alte retete cu ciuperci, precum:

Gasiti mai multe retete pe blog. Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 31 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...