Ficat de vitel la tigaie cu risotto reteta rapida

Ficat de vitel la tigaie cu risotto – Reteta rapida

Ficat de vitel la tigaie cu risotto reteta rapida
ficat-de-vitel-la-tigaie.jpg

Ficat de vitel la tigaie cu risotto cremos – reteta rapida si delicioasa gata in doar 30 min. – din Categoria Mancaruri cu carne / Mancaruri cu orez. Intra sa vezi, cum poti sa faci cel mai bun Ficat de vitel la tigaie cu risotto.

Gateste un preparat rafinat si gustos in doar cateva minute! Descopera secretul prepararii unui Ficat de vitel la tigaie perfect fraged, acompaniat de un risotto cremos cu unt si parmezan.

Ficatul de vitel sau manzat este un aliment sanatos si versatil in bucatarie, iar preparatul de Ficat de vitel la tigaie aromat cu cimbru si suc de portocala, servit alaturi  de un risotto cremos este o alegere perfecta pentru un pranz sau cina rapida atunci cand nu prea aveti chef sau timp pentru a gati ceva mai complex.

Combinatia perfecta de ficat fraged, gatit la tigaie, si risotto cremos si aromat cu unt si parmezan creaza o explozie de arome in fiecare imbucatura, ceea ce va face sa va indragostiti de acest preparat simplu si gustos.

In acest articol, va vom impartasi o reteta delicioasa, care iti va permite sa te bucuri de un preparat gourmet in confortul propriei tale bucatarii. Indiferent daca doriti sa impresionati oaspetii sau sa va rsfățați familia, acest preparat vă va cuceri cu siguranță papilele gustative.

Cum poti sa faci cel mai bun Ficat de vitel la tigaie cu risotto?

Ingrediente necesare pentru Ficat de vitel la tigaie cu risotto:

  • 600 gr ficat de vitel/manzat;
  • 1 cana orez Arborio pentru risotto;
  • 1 ceapa mare;
  • 1 morcov mediu;
  • 2-3 catei de usturoi;
  • 3 cani supa de pui (poti folosi si supa de legume pentru o varianta vegetariana si fara ficat prajit, evident);
  • 1 foaie de dafin;
  • sare dupa gust;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 1/3 lingurita cimbru uscat;
  • sucul proaspat stors de la 1/2 portocala;
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin sau ulei de floarea soarelui;
  • unt cat o nuca;
  • parmezan ras, il vom folosi ca si condiment menit sa dea o nota dulceaga si picanta preparatului;
  • 1 legatura mica de marar sau patrunjel verde pentru a da o nota de prospetime preparatului, dar si pentru aspect

Mod de preparare

  1. In primul rand, se pregatesc legumele pentru risotto: se curate, se spala si toaca dupa cum urmeaza: ceapa solzisori; morcovul si usturoiul – cubulete mici.
  2. Se spala orezul in 2-3 ape sau pana apa ramane curata; Intr-o tigaie cu fundul gros sau ceaun se soteaza legumele 2-3 min sau pana ceapa devine transparenta.
  3. Se adauga orezul, care a fost spalat, se lasa 1 minut, amestecand din cand in cand, apoi se stinge cu cu supa de pui sau supa de legume.
  4. Se adauga foaia de dafin si piperul negru si se lasa sa fiarba la foc mediu cat este trecut pe ambalaj sau pana este orezul gata.
  5. Se curata ficatul de pielite si eventualele vene si si se taie in felii groase de 0.5-1 cm fiecare, se bate usor cu ciocanul de bucatarie, se adauga sucul proaspat stors de portocala, cimbrul uscat si se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
  6. Cat fierbe pilaful, se prajeste la foc iute ficatul de vitel cate 2-3 min pe fiecare parte sau pana se rumeneste frumos devenind fraged si usor roz la interior.
  • Nu-l gati prea mult, fiindca va capata un gust amarui si va deveni dur si uscat.
Ficat de vitel/manzat  proaspat
ficat_de_vitel_la_tigaie.jpg

Lasam ficatul sa se odihneasca inainte de a putea fi servit

7. Dupa ce ficatul este gata, se scoate din tigaie si se lasa sa se odihneasca cateva minute inainte de a fi servit, se acopera cu folie de aluminiu, pentru a se mentine cald si suculent.

8. Cand orezul este, deja fiert, se adauga untul, mararul tocat fin, sare si piper nefru, daca este cazul, si parmezanul ras, se amesteca bine.

9.Pentru a servi, se asaza un strat generos de risotto pe farfurii, cum se poate vedea in poza de sus, iar deasupra cate 2-3 felii de ficat prajit. Se presara deasupra marar sau patrunjel verde pentru a adauga un plus de aroma si prospetime din gradina.

Ficat de vitel la tigaie cu risotto – Sfaturi privind modul de servire:

  • Serviti Ficatul de vitel la tigaie imediat dupa ce este gatit alaturi de o salata proaspata de rucola si rosii cherry sau muraturi de casa, deoarece este mult mai gustos si mai cremos decat daca il veti servi rece.
  • Totodata, puteti insoti preparatul cu un vin rosu sau alb demisec pentru a completa experiența culinară, dar si aroma si gustul intense ale ficatului prajit la tigaie.
  • Decorarea farfuriilor cu un strop de ulei de măsline de calitate superioara poate adăuga un aspect elegant preparatului.
  • Pentru mai multa aroma si un plus de savoare, puteti adauga in risotto ingrediente precum: ciuperci salbatice (galbiori sau ghebe), sparanghel sau mazare verde.

Ficatul de vitel la tigaie cu garnitura de risotto este o combinatie exceptionala de texturi si arome, care  te va cuceri, cu siguranta, si iti va incanta simturile.

Cu ajutorul acestei retete rapide si usor de pregatit, vei putea sa impresionezi pe toata lumea in confortul casei tale. Deci, nu ezita sa incerci aceasta reteta/combinatie delicioasa si sa te bucuri de o masa memorabila alaturi de cei dragi!

Reteta Ficat de vitel la tigaie cu risotto
Ficat de vitel la tigaie cu risotto. Ficat de vitel prajit cu pilaf

!!! Daca v-a fost de folos articolul de astazi – Ficat de vitel la tigaie cu risotto – Reteta rapida -, dati-ne un Share/Like. Multumim!

Pentru a urmari si sustine activitatea noastra, pentru a va bucura cu noi si noi retete, ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.

Cu aceasta ocazie, va recpmandam sa vedeti si alte retete ale noastre cu ficat de vitel/manzat, precum:

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 6 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...