Rulouri de dovlecei cu rosii si cascaval

Rulouri de dovlecei cu rosii si cascaval

Rulouri de dovlecei cu rosii si cascaval
rulouri_de_dovlecei.jpg

Rulouri de dovlecei cu rosii si cascaval – reteta delicioasa si usor de preparat – din Categoria Aperitive si Salate de casa. Intra acum sa vezi, cum poti sa faci cele mai bune Rulouri de dovlecei cu rosii si cascaval.

Rulourile de dovlecei cu rosii si cascaval sunt o reteta simpla si sanatoasa, care imbina legumele proaspete cu gustul delicios usor picant al cascavalului sau parmezanului. Acest preparat-aperitiv este perfect pentru zilele de vara, fiind usor de preparat si potrivit pentru toata familia. In acest articol, va vom prezenta pasii necesari pentru a gati aceste rulouri delicioase, alaturi de cateva sugestii pentru a le servi intr-un mod apetisant.

Cum poti sa faci cele mai bune Rulouri de dovlecei cu rosii si cascaval?

Ingrediente:

Pentru a pregati rulourile de dovlecei cu rosii si cascaval, veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 4 dovlecei proaspeti si luciosi, deoarece sunt mai dulci decat cei fara luciu;
  • 3 oua;
  • 4-5 rosii mari bine coapte;
  • 200 g cascaval tare sau parmezan, deoarece va da un gust usor picant preparatului;
  • sare dupa gust;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 200 gr faina alba de grau de tip 000;
  • 1-2 linguri ulei de floarea soarelui pentru prajit;

Mod de preparare:

Pasul 1: Taiati dovleceii si rosiile

Spalati bine dovleceii si rosiile sub jetul de apa rece pentru a indeparta urmele de pamant si praf. Taiati capetele dovleceilor si folositi un cutit bine ascutit sau un peeler pentru a-i taia in fasii lungi de aproximativ 0,3 cm grosime. Feliati rosiile in rondele subtiri.

Pasul 2: Pregatiti cascavalul tare

Taiati cascavalul in felii subtiri de 0,2 cm grosime si dati-l deoparte pentru mai tarziu, cand il veti folosi pe post de umplutura pentru rulouri alaturi de rosii.

Pasul 3: Bateti ouale cu un praf de sare

Ouale se bat cu un praf de sare, cu ajutorul unei furculite sau tel, pana se formeaza o spuma fina deasupra, dovada ca au fost batute bine.

Pasul 4: Prajiti fasiile de dovlecei in ulei sau le puteti frige pe gratar, daca evitati prajelile

Fasiile de dovlecei se asezoneaza cu sare si piper dupa gust, se dau prin faine, apoi prin oul batut si se prajesc la foc iute pana capata o crusta aurie deasupra; se scot pe o farfurie intinsa in care a fost asternut un servtel sau prosop de hartie.

Dovlecei prajiti in ou
fasii_dovlecei_prajiti.jpg

Pasul 5: Asamblati rulourile

Asezati o felie de dovlecel pe un fund de lemn sau farfurie si ungeti cu smantana sau maioneza iar deasupra puneti cate o felie de rosie si una de cascaval. Rulati cu grija incat sa nu iasa umplutura.

  • Repetati acest procedeu pana cand ati terminat toate ingredientele.
Rulouri de dovlecei cu cascaval si rosii
rulouri_dovlecei.jpg

Rulouri de dovlecei cu rosii, cascaval si smantana – Sugestii pentru servire

  1. Garnitura proaspata: Serviti rulourile alaturi de o salata verde proaspata, cu marar sau patrunjel verde pentru o nota de prospețime sau salata de rosii cu castraveti si marar.
  2. Sos de rosii: Puteti sa insotiti rulourile cu un sos de rosii usor picant sau cu un sos de iaurt cu usturoi pentru o experienta noua si delicioasa.
  3. Aperitiv sau gustare: Rulourile de dovlecei cu rosii, cascaval si smantana sunt perfecte ca aperitiv la petreceri sau ca gustare servite alaturi de alte aperitive reci.
  4. Pe paine proaspata: Insotiti rulourile cu felii de paine proaspata sau paine prajita, pentru a savura un preparat complet si satisfacator.

Rulourile de dovlecei cu rosii si cascaval reprezinta o reteta simpla si gustoasa, perfecta pentru aprofunda savoarea verii si a te bucura de combinatia delicioasa dintre legumele proaspete si cascaval. Aceasta reteta este plina de culori si arome bine echilibrate, iar pasii de preparare simpli fac din ea o optiune ideala pentru orice gurmand. Asa ca nu ezitati sa incercati aceasta delicatesa si sa va bucurati de o experienta culinara unica!

Reteta Rulouri de dovlecei cu rosii, cascaval si smantana
rulouri-de-dovlecei-cu-rosii.jpg

!!! Daca v-a placut reteta/articolul de astazi – Rulouri de dovlecei cu rosii si cascaval -, dati-ne un Share/Like. Multumim! 

Pentru a urmari si sustine activitatea noastra ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc. 

Totodata, va recomandam sa vedeti si alte retete gustoase ale noastre:

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 7 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...