Spaghetti cu sos de rosii macaruricugust

Spaghetti cu sos de rosii de post

Spaghetti cu sos de rosii macaruricugust
spaghetti-cu-sos.jpg

Spaghetti cu sos de rosii de post aromate cu busuioc proaspat din Categoria Mancare de post si mancare vegetariana. Reteta Paste cu sos de rosii mancaruricugust. Gasiti aici, cum sa faceti cele mai bune Spaghetti cu sos de rosii si usturoi.

Pentru zilele grele de post, cand deja nu mai stiti ce sa gatiti, incercati o reteta simpla, insa extrem de gustoasa, aromata si satioasa, si anume, Spaghetti cu sos de rosii si usturoi de post.

Este o reteta clasica usoara, din ingrediente simple si accesibile oricui, insa foarte gustoasa si satioasa, care merita incercata pe timpul postului sau atunci cand nu mai stiti ce sa gatiti.

Daca sunt gatite corect, urmand pasii de mai jos, pastele, vor fi nespus de gustoase, cremoase, catifelate si va vor diversifica si imbogati meniu-ul pe perioada postului.

Alt aspect foarte important de care trebuie sa tii cont atunci cand prepari paste este sosul catifelat, care trebuie sa fie gatit din rosii proaspete si dulci sau, daca nu aveti, din bulion sau pasatta de casa.

Cum sa faci cele mai bune Spaghetti cu sos de rosii de post?

Ingrediente:

  • 0,5 kg spaghetti din grau dur;
  • 5-6 rosii coapte sau 300 ml bulion;
  • 5 catei de usturoi;
  • 1 morcov mediu;
  • 1 dovlecel mediu;
  • 1 ardei gras rosu;
  • 1 lingura de capere;
  • 1 foaie de dafin;
  • sare dupa gust;
  • piper negru proaspat macinat;
  • un praf pudra de ghimbir;
  • un praf boia iute sau ardei de Cayenne;
  • 1 crenguta busuioc proaspat, care va aroma preparatul;
  • 1/2 lingura ulei de masline proaspat macinat;
  • 1/2 legatura marar verde;
  • 25 gr unt;
  • parmezan ras, pentru cei ce nu tin post

Mod de preparare:

  1. In primul rand, intr-o cratita mare, se pun la fiert 3 l de apa de la robinet sau apa plata cu 1/2 lingurita sare grunjoasa.
  2. Se spala si se toaca cubulete mici legumele; rosiile se spala, apoi se decojesc si se taie cubulete sau se dau pe razoatoarea mare, pentru a scapa de coaja, care, din pacate, nu se digera, si a obtine un sos fin si catifelat.
  3. Se i-a o tigaie sau o cratita teflonata, se adauga: uleiul de masline, legumele tocate, boiaua iute si pudra de ghimbir; se soteaza 2-3 min, doar cat sa se inmoaie putin si sa isi elibereze aroma si zaharurile naturale.

    Paste cu sos de rosii si usturoi reteta
    spaghetti-cu-rosii-si-usturoi.jpg

4. Imediat se adauga peste legumele din tigaie: rosiile taiate cubulete, sucul de rosii obtinut sau bulionul, in caz ca, ati optat pentru bulion in detrimentul rosiilor proaspete, foaia de dafin si sare dupa gust.

5. Se acopera tigaia cu un capac, se lasa sa fiarba inabusit 4-5 min, la foc mic, apoi se adauga busuiocul si mararul tocate fin. Se amesteca bine si se opreste aragazul.

Paste cu sos de rosii mancaruricugust
spaghetti-cu-sos.jpg

6. Se scurg spaghettele de apa, dupa ce au fiert conform instructiunii de pe ambalaj, se adauga untul, daca nu tineti post, apoi se varsa in tigaia cu sosul de rosii si se amesteca bine.

  • Daca nu tineti post, atunci adaugati la paste untul iar pe deasupra parmezanul ras, vor mi mult mai gustoase si aromate.

!!! Daca v-a fost de folos reteta de astazi – Spaghietti cu sos de rosii de post -, dati-ne un Share sau Like, pentru ca, sa o vada si prietenii dvs. Multumim!

Totodata, va recomandam sa vedeti si alte doua retete ale noastre de paste:

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...