Gofre belgiene cu unt reteta usoara

Gofre belgiene cu unt si smantana

Gofre belgiene cu unt reteta usoara
gofre-belgiene-cu-unt.jpg

Gofre belgiene cu unt si smantana, Vafe sau Waffles din Categoria Dulciuri de casa – o reteta simpla, usor de facut si nemaipomenit de gustoasa pe care ar trebui sa incercati numaidecat.

Intra sa vezi, cum poti sa faci cele mai bune Gofre belgiene, deliciul suprem, pentru tine si familia ta. Ai mai jos reteta cu poze, explicatii, precum si pasi de urmati. in a le pregati.

Este o reteta foarte simpla si care va va veni in ajutor ori de cate ori nu mai stiti ce sa gatiti la micul dejun pentru copiii sau familia dvs., care vor ramane incantati de micul dejun.

Daca vor gasi la micul dejun gofre cu miere de albine sau crema de ciocolata. care pot fi pastrate chiar si 5-6 zile la frigider fara sa isi schimbe gustul bland de lapte si unt, dar si, textura pufoasa.

Indiferent cum le numiti gofre, wafe sau waffles, servite cu gem, dulceata, jeleu de fructe sau nutella, alaturi de o cana de lapte caldut sau lapte cu cacao sau cafea.

Ideale pentru micul dejun sau ca o gustare alaturi de o cana de ceai intre mese, vor deveni preferatele familiei tale, mai ales, daca ai copii si aparatul in casa. Pacat sa nu il folosesti!

Pregatite acasa din ingrediente naturale, gofrele, vor fi mult mai gustoase, mai pufoase si aromate decat cele din comert, care, cu siguranta, nu sunt facute pe baza de oua proaspete si unt de 82% grasime, asa ca, incercati sa le faceti.

Cum sa faci cele mai bune Gofre belgiene?

Ingrediente:

  • 1/2 l lapte integral 3,2 %;
  • 4 oua;
  • 4-5 linguri zahar tos;
  • 80 gr unt 82%;
  • 2  1/2 cani faina de tip 000;
  • 3 linguri smantana grasa;
  • 1 pliculet zahar vanilat;
  • 1 pachetel praf de copt

Mod de preparare:

  1. In primul rand, se separa galbenusurile de albusuri. Intr-un bol de sticla sau castron se bat galbenusurile cu 3 linguri de zahar si zaharul vanilat pana se formeaza o spuma fina deasupra.
  2. Topim untul in cuptorul cu microunde sau pe aragaz la foc mic si lasam sa se raceasca. Aveti mare grija sa nu adaugati untul cat este fierbinte peste compozitie.
  3. Separat, se bat albusurile cu un praf de sare, zaharul vanilat si 1-2 linguri de zahar pana albusurile devin tari sau trec testul castronului intors deasupra capului.
  4. Se adauga laptele, putin cate putin, apoi smantana in compozitia de galbenusuri; se amesteca bine pana se omogenizeaza, apoi se adauga untul topit, care trebuie sa fie la temperatura camerei si nu fierbinte, cum am mentionat mai sus.
  5. Intr-un alt bol, se amesteca ingredientele uscate: faina cu praful de copt, apoi, se adauga, putin cate putin, in compozitia de galbenusuri.
  6. Amestecam bine pana se omogenizeaza complet incat sa nu se formeze cocoloase. Aluatul trebuie sa fie de consitenta unei smantani mai groase.
Vafe sau Gofre belgiene cu unt
gofre-belgiene.jpg

7. Se adauga albusurile batute si se amesteca usor, cu ajutorul unei spatule sau linguri, amestecand de jos in sus, pana se incorporeaza deplin, compozitia devenind extrem de pufoasa si aerata.

  • Nu trebuie sa amestecati mult, deoarece albusurile se vor taia si nu vor mai aerate.

8. Se pune cate in polonic in forma si se lasa 2-3 min sau pana gofrele se rumenesc frumos, capatand o  nuanta aurie spre maro, cum se vede in poza de mai sus.

  • Daca folositi un aparat electric pentru gofre sau le faceti la sandvich maker, atunci beculetul va va indica, cand sunt gata (se va stinge).
Vafe belgiene de casa cu unt
gofre-belgiene-cu-smantana.jpg

Vafe sa Gofre belgiene – Cateva sfaturi privind servirea…

Se pot servi ca atare, cu gem, smantana, miere, chutney, nutella sau, cum am spus mai sus, alaturi de o cana de lapte caldut sau lapte cu cacao/cafea, care se potriveste de minune cu aceste delicioase gofre.

Sfat: Daca doriti sa serviti gofre la micul dejun cu cascaval, carne sau mezeluri sau ca si aperitiv, atunci ar trebui, sa adaugati mai putin zahar, cam la jumatate din norma sau chiar deloc si un praf de sare.

!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Gofre belgiene cu unt si smantana -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Totodata, va recomandam, sa vedeti si alte doua retete ale noastre:

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 7 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...