Sirniki din branza - papanasi rusesti reteta gustoasa

Sirniki din branza – papanasi rusesti

Sirniki din branza - papanasi rusesti reteta gustoasa
sirniki-din-branza.jpg

Reteta Sirniki din branza – papanasi rusesti, Syrniki sau Tvorojnniki din Categoria Mic dejun / Dulciuri de casa. Intra sa vezi, cum poti sa faci cei mai buni Sirniki din branza dulce de vaci sau Papanasi rusesti.

Desi, li se zice Papansi rusesti aceste blinele se prepara in toate fostele tari sovietice si sunt un preparat traditional al bucatariilor: ukrainesti, moldovenesti si beloruse.

Descopera deliciile autentice ale Rusiei: Sirniki din branza

Sirniki cu branza – O calatorie in bucataria ruseasca prin intermediul acestei retete tradiționale super- delicioase

Bucătăria ruseasca este cunoscuta pentru rețetele sale tradiționale super-delicioase, care au devenit o parte integranta a culturii si gastronomiei acestei tari. Un astfel de preparat rasfatat sunt Sirniki din branza, niste blinele cu branza proaspata de vaci moi si foarte gustoase.

In acest articol, va vom dezvalui reteta autentica a Sirnikilor cu branza, astfel încat sa puteti prepara aceast desert de casa si sa va bucurati de gustul autentic al Rusiei chiar la voi acasa. Asadar, pregatiti-va pentru o experienta culinara de neuitat cu Sirniki din branza!

Este foarte important ca atunci cand va apucati sa preparati Sirniki din branza dulce de vaci sa folositi ingrediente dintre cele mai proaspete si de cea mai inalta calitate pentru a obține rezultatele din cele mai bune.

Reteta autentica Sirniki din branza dulce de vaci

Pentru a pregăti Sirnikii din branza de vaci, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 500 gr branza dulce de vaci;
  • 4-5 linguri faina alba de grau tip 000;
  • 2 oua;
  • 3-4 linguri zahar tos ;
  • 1-2 lingura smantana, optional;
  • 1 pachetel zahar vanilat;
  • 1/4 lingurita praf decopt, care se va amesteca cu faina, optional se pot face si fara praf de copt;
  • zahar pudra pentru ornat;
  • dulceata pentru servit;
  • ulei de floarea soarelui pentru prajit.

Mod de preparare:

  1. Mai intai de toate, incepeti prin a amesteca branza dulce de vaci cu zaharul si zaharul vanilat intr-un castron sau bol de sticla pana cand obtineti o pasta omogenă.
  2. Adaugati ouale si smantana si amestecati bine pana se incorporeaza complet, apoi, adaugati faina treptat si continuati sa amestecati pana cand obtineti un aluat moale, dar nu foarte lipicios, pentru ca va fi greu de modelat blinelele.
  • Nu este nevoie sa treceti branza de vaci prin sita, deoarece va fi greu sa o distingeti de faina atunci cand le veti servi; noua ne plac ca sa se simta bucatele de branza, ca, de altfel, de ce am mai pune branza.
  • Daca este nevoie, vi se pare aluatul prea moale si greu de modelat, puteți adăuga inca putina faina.
Reteta Papanasi rusesti din branza pufosi si deliciosi
sirniki-din-branza-papanasi.jpg

Sirniki din branza dulce de vaci – Secretele unei texturi moi si pufoase

3. Se incalzaste o tigaie antiaderenta mare pe foc mediu spre iute si se adauga uleiul; se inmoaie mainele in faina se ia cate o lingura de aluat si se aplatizeaza uniform pana rezulta niste blinele de 5-6 cm in diametru.

4. Se adauga placintele in tigaie si se prajesc cate 2-3 min pe fiecare parte  pe fiecare parte sau pana devin aurii, cum se poate vedea si in poza de mai jos. Se scot pe o farfurie in care a fost asternut un servetel sau prosop de hartie, pentru a absorbi surplusul de ulei ramas dupa procesul de prajire.

Adauga savoare cu topping-uri delicioase

Sirniki cu branza pot fi savurati atat simpli, cat si cu diverse topping-uri delicioase. Unul dintre cele mai populare topping-uri este dulceata de fructe de padure sau poti alege intre afine sau capsuni, in functie de preferintele dvs. si a familiei dvs.

O alta optiune foarte delicioasa este mierea de albine, crema de ciocolata, dar este mai grea. Poti turna putina miere peste blinelele calde, iar dulceata si aroma naturale ale mierii se vor imbina perfect cu gustul delicat al sirnikilor de branza rezultand ceva cu adevarat delicios.

Daca vrei sa adaugi o nota de prospetime, poti servi sirnikii cu branza alaturi de o lingura de smantana fermentata, asa le mancam noi cand eram mici, deoarece mama ne facea foarte des sirniki. Aceasta va completa perfect textura si aroma blinelelor si va oferi o experienta gustativa complexa, echilibrata si de neuitat.

Astfel, incheiem calatoria noastra culinara in inima bucatariei ex-sovietice cu deliciosii Sirniki din branza. Aceasta reteta traditionala aduce in farfurie arome autentice si gust inconfundabil.

Sirniki din branza dulce de vaci reteta simpla
sirniki-din-branza.jpg

Cateva recomandari finale pentru o prezentare simpatica

Pentru a obtine o prezentare atragatoare a Sirnikilor cu branza, poti adauga putin zahar pudra deasupra inainte de a le servi. Astfel, vei obtine un aspect estetic si tentant, caruia va fi greu sa ii rezisti.

De asemenea, poti orna farfuria cu fructe proaspete, precum felii subtiri de capsuni, struguri sau frunze de menta verde, pentru a aduce o nota de culoare, prospețime si aroma.

O alta recomandare pentru o prezentare impresionanta este sa servesti Sirniki pe o farfurie frumoasa intinsa, decorata cu un strat subtire de smantana si o lingurita de dulceata de orice fel, care, cu siguranta, va atrage privirile invitatilor.

!!! Daca v-a placut articolul de astazi – Siniki din branza – papanasi rusesti -, dati-ne un Share sau Like doar cu ajutorul dvs. vom reusi sa supravietuim online. Multumim!

Pentru a urmari si sustine activitatea noastra, pentru a va bucura cu noi si noi retete, ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.

Totodata, va recomandam sa vedeti si alte retete delicioase ale noastre, precum:

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 7 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...