Curry cu pui in stil indian reteta rapida

Curry cu pui in stil indian

Curry cu pui in stil indian reteta rapida
curry-cu-pui.jpg

Curry cu pui in stil indian reteta originala – o reteta autentica delicioasa – din Categoria Mancare indianaIntra acum sa vezi, cum poti sa faci cel mai bun Curry cu pui in stil indian.

Curry indian cu carne de pui, un preparat exceptional de gustos si plin de arome orientale. Curry-ul indian este cunoscut in intreaga lume pentru combinatia sa echilibrata de mirodenii si ierburi aromatice, iar in acest articol vom folosi carne de pui pentru a crea un fel de mancare delicios si satios. Va vom prezenta originea acestei retete, vom enumera cu atentie ingredientele si va vom ghida prin modul de preparare si servire pentru a va bucura de o experiență culinara autentica si satisfacatoare.

Originea si istoria curry-ului indian

Curry-ul indian se bucura de o istorie indelungata si bogata. Acest preparat culinar isi are originile in subcontinentul indian si a fost initial dezvoltat în regiunile de sud, precum Tamil Nadu si Kerala. Primii locuitori ai acestei regiuni au folosit o varietate de mirodenii si condimente locale pentru a crea o combinatie unica de arome si gusturi. Treptat, curry-ul indian s-a rsspsndit in întreaga tara si a devenit parte integranta a bucatariei indiene.

Cum se face cel mai bun Curry cu pui in stil indian?

Ingrediente (pentru 4 portii):

  • 1 piept de pui mare sau o gaina de tara;
  • 2 cepe rosii medii sau una mai mare, tocate fin;
  • 2-3 catei de usturoi, maruntiti;
  • 1 bucatica de ghimbir proaspat (aproximativ 2 cm) pe care o vom marunti;
  • 1-2 ardei iuti rosii, tocati marunt, optional;
  • 2 linguri de pasta de curry, daca nu aveti adaugati pasta de tomate sau pasta de gogosari;
  • 1 cutie lapte de cocos (cca 400 ml) ;
  • 1 cutie rosii in bulion ( cca 400 ml), taiate cubulete, sau rosii proaspete;
  • 1 lingurita de turmeric macinat (curcuma pudra);
  • 1 lingurita de coriandru macinat;
  • 1 lingurita de chimen macinat;
  • sare dupa gust;
  • piper proaspat macinat;
  • frunze proaspete de coriandru sau patrunjel verde pentru decorare;
  • 1-2 linguri de ulei de floarea soarelui sau ulei de rapita;

Mod de preparare:

  1. In primul rand, se curata, se spala si se zdrobesc ceapa, ghimbirul si usturoiul. Se splala si se toaca marunt corindrul sau patrunjelul verde.
  2. Pieptul de pui se
  3. Incalziti uleiul intr-o tigaie mare sau cratita cu fundul gros la foc mediu spre iute. Adaugati ceapa ai caliti-o pana devine usor aurie.
  4. Adaugati usturoiul, ghimbirul si ardeii iuti (opțional) in tigaie si caliti-le timp de 1-2 minute, amestecand in mod constant.
  5. Adaugati pasta de curry, turmericul, coriandrul si chimionul in tigaie si amestecati bine pentru a combina aromele.
  6. Adaugati bucatile de piept de pui in tigaie si amestecai-le bine pentru a le acoperi cu amestecul de condimente. Caliti-le timp de aproximativ 5 minute sau pana cand carnea de pui se rumeneste frumos pe toate partile.
  7. Turnati laptele de cocos si rosiile in bulion in tigaie. Amestecati bine si lssati curry-ul sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 20-25 de minute sau pana cand carnea de pui este frageda si sosul s-a ingrosat.
  8. Gustati si adsugati sare si piper dups preferinta. Daca doriti un curry mai iute, puteți adauga ardei iute suplimentar.
  9. Dupa ce curry-ul este gata, il puteti servi fierbinte, alaturi de orez basmati pufos sau paine naan (paine indiana). Presarati frunze proaspete de coriandru sau patrunjel deasupra pentru un aspect dar si pentru aroma proapspata de primavara.
Reteta originala Curry cu pui in stil indian
curry-cu-pui.png

Cum se poate servi Curry cu pui in stil indian?

Curry-ul indian cu carne de pui poate fi servit ca fel principal la pranz, cina sau intr-o intalnire cu prietenii sau familia. Poate fi servit, asa cum am spus putin mai sus, alaturi de orez basmati pufos si aromat sau de paine naan proaspat coapta pe plita sau gratar. Pentru a adauga un strop de prospetime, puteti servi alaturi de o salata proaspata de castraveti si iaurt sau sos tarator. Acest curry savuros si aromat va va purta direct in inima bucatariei indiene.

Sper ca aceasta reteta detaliata pentru Curry indian cu carne de pui va va incanta papilele gustative si va va oferi o experienta culinara de neuitat. Bucurati-va de acest preparat autentic, delicios, plin de arome si savurati fiecare imbucatura!

Curry cu pui in stil indian reteta originala
curry-cu-pui-in-stil-indian-reteta-originala

!!! Daca v-a fost de folos articolul de astazi – Curry cu pui in stil indian -, dati-ne un Share/Like. Multumim!

Pentru a urmari si sustine activitatea noastra, pentru a va bucura cu noi si noi retete, ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.

Totdata, va recomandam sa vedeti si alte retete ale noastre, care merita si trebuie incercate, daca nu ati facut-o pana acum, precum:

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 8 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...