Supa de vacuta reteta simpla dietetica

Supa de vacuta

Supa de vacuta reteta simpla dietetica
supa-de-vacuta.jpg

Supa de vacuta o reteta simpla, dietetica si foarte gustoasa din Categoria Ciorbe si supe si este printre preferatele romanilor si nu numai. Intra acum sa vezi, cum poti sa faci cea mai buna Supa de vacuta cu legume.

Indiferent, cum este numita „Supa de vacuta” sau „Ciorba de vacuta” aceasta reteta este absolut delicioasa si se prepara din piept, coaste sau rasol de de vita sau manzat, care trebuie sa aiba putina grasime, care va da gust.

Pentru mine „supa” este facuta cu carne, legume si orez, taitei de casa sau paste marunte si nu este acrita, in schimb, „ciorba” este acrita cu bors sau bulion de rosii si, de obicei, adaug leustean, deoarece borsul acru merge foarte bine cu leusteanul.

De aceasta data am facut o supa usoara doar cu carne de vita si legume fara sa adaug orez, taitei sau paste, deoarece am vrut ceva usor, savuros si gustos pe deasupra.

Imi place foarte mult carnea de vita sau manzat cu mirosul ala dulceag parca de lapte, sunt zile cand fierb cate o bucata si o consumam asa simpla cat este inca fierbine, insa este foarte buna si rece. Cu poftele nu te pui!

Cum poti sa faci cea mai buna Supa de vacuta cu legume?

Ingrediente:

  • 600-700 gr piept de vita sau manzat;
  • 1 ceapa mare;
  • 1-2 fiere ceapa verde;
  • 1 morcov mare sau 2 mai mici;
  • 1 pastarnat mare sau 2 mai mici;
  • 1-2 radacina de patrunjel;
  • 1/2 telina mare sau 1 mai mica, daca reusiti sa gasiti la magazin, deoarece, de obicei, este foarte mare (telina);
  • 2-3 cartofi, optional, de obicei, nu prea adaug la supe si ciorbe; daca, totusi, va hotarati sa adaugati si cartofi atunci mai bine adaugati din cei rosii, deoarece nu se rasfierb ca cei albi, depinde de soi.
  • 1 foaie de dafin;
  • sare dupa gust;
  • un praf piper negru proaspat macinat;
  • 1 legatura marar sau patrunjel verde (folosit ceapa verde si marar uscat de tara, deoarece aveam in camara);

Mod de preparare:

  1. Carnea, se spala, se portioneaza in bucati potrivit de mari, cum se poate vedea si in poza de mai sus, apoi se pune la fiert in 3.5 l de apa rece de la robinet.
  • De obicei, fierb carnea de vita sau manzat in oala sub presiune si in 40-60 de minute este gata si nici nu se aburesc peretii si nici geamul in bucatarie.

2. Cat fierbe carnea, se curata, se spala bine legumele si verdeata apoi se toaca dupa cum urmeaza: ceapa se lasa intreaga (se curata de coaja!!!), deoarece la final o vom scoate din supa.

3. Morcovul se taie rondele, ca va da un aspect frumos supei decat cel taiat julienne sau cubulete mici; pastarnacul, patrunjelul, cartofii si telina se vor taia bucati mai mari, cum se poate vedea si in imaginea de sus.

4. Mararul sau patrunjelul si ceapa verde se spala, se toaca marunt si se da deoparte pentru mai tarziu.

5. Se alege spuma, care se formeaza in momentul fierberii, si se adauga foaia de dafin, ceapa intreaga, piperul negru si se lasa sa fiarba la foc mediu acoperind cratita cu un capac potrivit, insa nu pana la capat.

Reteta Supa de vacuta cu legume
supa-de-vacuta.jpg

Supa de vacuta – Cand se adauga cartofii si legumele pentru a pastra cat mai multe vitamine si minerale?

6. Cand carnea este aproape gata, se adauga cartofii cuburi si dupa 5-6 min se adauga restul legumelor, deoarece fierb mult mai repede decat cartofii si nu vrem sa se rasfiarba, ci sa fie usor crocante si cu vitamine ramase si nu distruse.

7. Mai lasati sa fiarba alte 3-4 min, potriviti de sare si piper, apoi adaugati mararul sau patrunjelul verde si opriti apagazul; acoperiti cratita cu un capac si lasati sa se odihneasca macar 5 min. inainte de a fi servita.

!!! Daca v-a fost de folos articolul de astazi – Supa de vacuta -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Pentru a urmari si sustine activitatea noastra ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc. 

Totodata, va recomandam sa vedeti si alte doua retete ale noastre, imposibil sa nu va placa:

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 44 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...