Salata a la Russe reteta simpla si gustoasa

Salata a la Russe

Salata a la Russe reteta simpla si gustoasa
salata-a-la-russe.jpg

Salata a la Russe – o salata ruseasca pe baza de legume fierte, castraveti murati, mazare de la conserva si maioneza, insa, spre deosebire de Salata Olivier se prepara fara carne, parizer sau sunca fiarta – din Categoria Aperitive si Salate de casa.

Cum am spus putin mai sus, este o retetea de origine ruseasca asemanatoare cu Salata Olivier la care nu se adauga carne sau sunca fiarta si poate fi facuta si de post, caz in care se va adauga maioneza de post.

Este o salata foarte gustoasa cu un gust bine echilibrat, insa totul depinde de ingredientele folosite, care trebuie sa fie proaspete si de calitate buna, aici vorbim

 Cum se poate face cea mai buna Salata a la Russe?

Ingrediente:

  • 4 cartofi medii sau 3 mai mari;
  • 6 oua (daca tineti post atunci nu adaugati oua si nici maioneza cu ou);
  • 1 morcov mare sau 2 mai mici;
  • 2-3 castraveti murati sau marinati de la borcan;
  • 1 cutie mazare verde fina;
  • 1 ceapa galbena medie;
  • 2 fire ceapa verde;
  • 1/2 legatura patrunjel verde;
  • sare dupa gust;
  • un praf piper negru proaspat macinat;
  • 300 ml maioneza de casa sau din comert de calitate (daca tineti post atunci nu adaugati maioneza de post)

Mod de preparare:

  1. In primul rand, se pun la fiert legumele (cartofii, si morcovul) si separat ouale intr-o craticioara mica. Cat fierb legumele faceti ceva prin casa ca sa mai castigati din timp.
  2. Dupa ce au fiert legumele, se lasa sa se raceasca, apoi se toca cubulete cubulete mici; se curata, se spala si se toaca marunt ceapa si patrunjelul verde.
  3. Ouale, dupa ce au fiert 6-7 min se tin in apa rece, apoi se curata si toaca cubulete mici ca si legumele. La fel si castravetii murati se toaca cubulete mici.
Reteta Salata a la Russe cu legume si catraveti murati
salata-a-la-russe.jpg

4. Adunam toate ingredientele, incusiv ceapa verde si patrunjelul tocate, intr-un bol mare iar deasupra adaugam maioneza, amestecam bine pana se omogenizeaza, acoperim bolul cu pelicula alimentara si il dam la rece pentru min. 2h.

Reteta a la Russe de legume

salata-a-la-russe.jpg!!! Daca v-a fost de folos articolul de astazi – Salata a la Russe -, dati-ne un Share sau Like, pentru ca, sa o vada si prietenii dvs., dar si noua ne-ar fi de mare ajutor. Multumim!

Pentru a urmari si sustine activitatea, pentru a va bucura cu noi si noi retete, noastra ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.

Totodata, va recomandam sa vedeti si alte doua retete ale noastre, si anume:

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 60 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...