Supa-crema de dovleac cu chimen si ghimbir, de post

supa-crema-de-dovleac.jpg

Supa-crema de dovleac cu chimen si ghimbir, de post din Categoria Mancare de post si mancare vegetariana. Cum sa faci cea mai cremoasa si gustoasa supa-crema de dovleac. Gasesti reteta aici, cu poze, explicatii si pasi de urmat.

Ca tot suntem in plin sezon al recoltarii dovleacului, va propun, sa incercati cea mai simpla si gustoasa reteta de Supa-crema de dovleac, cremoasa si namaipomenit de gustoasa, pentru a diversifica putin meniul in zilele de post, cand mai tot timpul cautam sa rontaim ceva si nu mai stim cum sa inhibam acea senzatie de foame continua.
Supa-crema de dovleac este un preparat sanatos, satios si deosebit aromat si gustos, o reteta de toamna, ideal, pentru persoanele, care tin post sau tin o cura de slabire, mai ales, daca este servita cu crutoane facute la cuptor sau prajite la tigaie in putin ulei.

Cum sa face Supa-crema de dovleac?

Ingrediente:

  • 500 gr dovleac;
  • 1 ceapa;
  • 1 morcov;
  • 1 ardei gras/gogosar;
  • 1 radacina patrunjel;
  • 1/2 lingurita seminte de chimen;
  • 1/2 lingurita boabe de mustar;
  • 1 l supa de legume sau apa de la robinet;
  • 1 foaie de dafin;
  • ardei iute sau piper de Cayenne (un varf de cutit);
  • 1/2 lingurita curcumina (pentru culoare,dar si pentru un plus de savoare);
  • 1/2 lingurita pudra de ghimbir;
  • sare;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 50 ml ulei de masline;
  • 1 legatura mica de marar

Mod de preparare:

  1. Tocam legumele: ceapa solzisori; morcovul rondele; ardeiul gras julien; dovleacul cuburi mai mari.
  2. Intr-o oala cu fundul gros punem la prajit semintele de chimen si boabele de mustar, pentru a-si elibera aromele si a da un gust si o aroma deosebite supei. Cand semintele incep sa sara, dovada, ca se prajesc, adaugam: uleiul, ceapa, morcovul, patrunjelul, ardeiul gras, pudra de ghimbir si curcuma.
supa-crema-de-dovleac.jpg

3. Dupa ce am calit putin legumele, adaugam dovleacul, sarea, piperul negru, ardeiul iute si foaia de dafin, amestecam totul bine si mai lasam alte 2-3 min pana dovleacul se inmoaie putin, imediat, adaugam: sarea, piperul negru, ardeiul iute, foaia de dafin si supa de legume, acoperim cratita cu capacul si lasam sa fiarba inabusit la foc mic cca 7-9 min sau pana legumele sunt gata.

supa-crema-de-dovleac

 

4. Dupa ce s-au scurs cele 15-20 min, oprim focul, acoperim oala cu un capac si lasam sa se odihneasca cca 5 min, apoi mixam cu ajutorul unui blender. La final, adaugam mararul tocat; servim  supa-crema de dovleac, ca atare, sau dreasa cu smantana sau iaurt grecesc, in cazul in care nu tineti post. Pentru a vedea reteta de supa-crema de morcov, de post, dati click aici, unde veti gasi reteta completa cu poze si pasi de urmat.

Pofta buna!

Please follow and like us:
error0
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)