Maioneza de casa cu ou reteta

Maioneza de casa, reteta clasica

Maioneza de casa cu ou reteta
maioneza-de-casa.jpg

Maioneza de casa, reteta clasica studenteasca cu ou intreg (albus si galbenus), asa o faceam la camin, din Categoria Zacusca si sosuri. Vezi, cum poti face cea mai buna Maioneza de casa si de ce ingrediente ai nevoi.

Gasesti aici reteta completa cu poze, explicati, precum si, pasi de urmat in a o prepara. Este mai greu la inceput pana te obisnuiesti sau cum se zice in popor: „Pana ti se da mana.”, apoi este mult mai simplu.

Poate fi gasita mai peste tot, in toate supermaketurile, insa nu este la fel de gustoasa ca si cea gatita in casa din ingrediente 100 % Naturale, precum ou, ulei, mustar etc.

Maioneza de casa facuta corect si in conditii de igiena stricata poate fi pastrata la frigider chiar si 2 saptamani intr-un borcan curat cu capacul infiletat etansi incat sa nu patrunda aer.

Este o reteta, care se face destul de simplu din doar 5-6 ingrediente, precum: ou, ulei de floarea soarelui, mustar, sare, suc de lamaie si, optional, un strop de otet din vin alb sau mere si cam atat.

In schimb, gustul este de departe unul superior celui al maionezei din comert, care este fabricata din „N” ingrediente nu chiar sanatoase pentru sanatatea noastra si nici nu miroase a ou.

Delicioasa si catifelata Maioneza de casa poate fi folosita la prepararea diverselor preparate, precum: salate, oua umplute, biscuiti sau fursecuri, sosuri, marinarea carnii pentru gratar etc.

Am facut maioneza de Craciun, pentru nelipsita Salata Olivier, mai am pana acum la friger este comestibila si nici nu s-a taiat, adica nu s-a separat uleiul de celelalte ingrediente folosite la preparare.

Cum sa faci cea mai buna Maioneza de casa, reteta clasica?

Ingrediete:

  • 1 galbenus de ou fiert;
  • 1 ou intreg, adica galbenusul cu tot cu albus (fara coaja, fireste!); nu imi place sa fac risipa de alimente!!!
  • 1 lingura mustar de buna calitate, adica sa fie gustos si aromat;
  • 1/2 l ulei de floarea soarelui, mi-a iesit un borcan de jumatate de litru de maioneza;
  • sucul proaspat stors de la 1/2 lamaie medie (cca 1 lingura de supa);
  • 1 lingurita otet din vin alb, fiindca este mult mai aromat si mai sanatos decat cel clasic, care nu contine, practic, nimic natural;
  • sare dupa gust

Sfat: Daca doriti sa preparati mai multa maionea, pentru a avea si pentru alta data, atunci trebuie sa o faceti o idee mai sarata si mai acra decat de obicei, pentru ca sa reziste la frigider fara a se separa uleiul si fara a se altera.

Mod de preparare:

  1. Se sfarma cu ajutorul unei furculite galbenusul fiert, se adauga 1 lingura de mustar, oul intreg (crud), un praf de sare si se bate bine pana se formeaza o spuma alba deasupra, cum se poate vedea in poza de mai jos.

Nota:

  • Daca nu aveti destula experienta in ale maionezei de casa atunci puteti sa adaugati mai intai galbenusul si mai apoi albusul.
  • Sa nu va temeti, ca daca puneti si albusul de la ou, nu vă va iesi maioneza sau se va taia si va trebui sa o aruncati la cosul de gunoi.
maioneza-de-casa.jpg

2. Dupa ce ati ati mestecat bine ingredientele de baza, porniti mixerul de mana, incepeti sa turnati putin cate puti uleiul pana obtineti cantitatea dorita de maioneza.

Sfat: Este foarte important sa amestecati, atat la inceput, cat si pe parcurs intr-o singura directie, de obicei amestec impotriva acelor de ceasornic, asa imi este mai usor.

3. Cand compozitia s-a ingrosat cat de cat, adaugati cate putin sucul proaspat stors de lamaie, nu de alta, dar sa nu se taie, daca nu sunteti experimentat in prepararea maionezei de casa.

Nota: La final, gustati, Maioneza de casa, si mai adaugati: sare, mustar si otet dupa gust, amestecati (cu mixerul ) pana este intru totul gata.

Reteta Maioneza de casa cu ou
maioneza-de-casa.jpg

Maioneza de casa super delicioasa si catifelata!

!!! Vedeti ce Maioneza de casa frumoasa si catifelata mi-a iesit de iti vine sa o mananci cu lingura la cat de apetisanta arata si cel mai important lucru – fara „E”-uri si fara glutamat de sodiu.

De fapt, asa am si facut, am gustat de mi s-a aplecat, deoarece la inceput nu pusesem indeajuns sare, am completat la final si ce mai trebuia: mustar, suc de lamaie si otet din vin alb.

De foloseam oua de tara imi iesea mult mai galbena, am folosit oua de la gaini crescute la sol, care au galbenusul destul de portocaliu, aproape ca cel al oualor de tara.

!!! Daca v-a fost de folos reteta de astazi – Maioneza de casa -, dati-ne un Share/Like, pentru a o vedea si prietenii dvs., sau acordati-ne o nota. Multumim anticipat!

Pentru a urmari si sustine activitatea noastra, pentru a va bucura cu noi si noi retete, ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.

Totodata, va recomandam sa vedeti si alte doua retete ale noastre:

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 7 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...